EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
29 de Juliol de 2021
Mocador i Mataconills = Mocaconills

Introducció

A partir de jocs molt coneguts pels nostres infants podem elaborar altres jocs o activitats lúdiques triant les característiques que més ens interessi treballar. El cas dels Mocaconills agafa elements del joc del Mocador i del Mataconills per fer un joc nou i igual de divertit que els altres dos.

En una situació inicial, es divideix el grup en dos equips amb el mateix nombre de jugadors a banda i banda. Cada equip es situa a uns deu metre de la línia central, on està el dinamitzador del joc i dues pilotes d'escuma (una per cada equip) separades uns tres metres l'una de l'altra.

Un cop cada jugador s'ha numerat comença el joc.
 

Desenvolupament

El dinamitzador dirà un número en veu alta. Els dos jugadors que tinguin aquell número hauran de sortir ràpidament a agafar una de les dues pilotes. Quan la tenen, han de ser ràpids i fer un llançament contra el jugador de l'equip contrari abans que ell ens pugui tocar amb la seva. En cas de tocar-lo, haurà guanyat un punt pel seu equip i es tornarà a començar.

Cada jugador només disposa d'un llençament, així que, si falla, haurà d'esquivar el llançament del jugador contrari sense possibilitat de fer un segon intent.

Per puntuar hem de tocar amb la pilota el jugador contrari o agafar a l'aire la pilota que ell ens tiri. Podem córrer amb la pilota a les mans i hi ha un temps límit d'uns 20 segons per fer els llançaments.

Com a variant, es pot dir més d'un número alhora. En aquest cas, els del mateix equip s'hauran d'ajudar per tocar amb la pilota a algun dels de l'altre equip abans de ser tocats.
 

Avaluació

Comentarem el desenvolupament del joc i quina ha estat la reacció de l'equip guanyador i també la del perdedor en cas de que n'hi hagin. 

Comparteix

Descripció
Situació inical igual que al joc del mocador però amb dues pilotes al mig del camp. Els jugadors que surten han de puntuar llençant-se la pilota l'un a l'altre.

Objectius

  • Conèixer la possibilitat de crear jocs a partir d'altres jocs.
  • Desenvolupar habilitats motrius bàsiques. Llançaments.
  • Gaudir d'una activitat lúdica i motriu.

Nombre de participants
Dos grups d'igual nombre de jugadors a banda i banda.

Espai
Pista diàfana de 20x10 metres aproximadament

Edats
Petits (4-8)
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)

Tipus de recurs
Jocs, Competitius

Temàtica
Educació física

Durada
20 minuts.

Material necessari
Dues pilotes de plàstic tou o escuma.

Autor
Cristian Almazor Sirvent

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC