EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
19 de Juny de 2019
| Ja som 11262
Flors amb oueres!

Primer de tot caldrà avisar les famílies amb temps per tal de que no llencin les oueres de cartró i les vagin portant a l’esplai, on les apilarem a la sala de material. Durant el taller, l’única pauta que donarem és que les flors s’han de fer amb les oueres. Com que hi ha oueres de diferents formes i mides, les podran combinar i fer flors amb diferents capes que poden pintar de diferents colors.

El més pràctic és pensar quin tipus de flor es vol fer i retallar les oueres amb la forma desitjada. Després, caldrà pintar-les i deixar que s’eixugui la pintura. Caldrà vigilar on deixem les flors pintades per tal de què no embrutem res ni quedin els colors barrejats.

 

Quan la pintura s’ha assecat, amb molt de compte, farem un forat a la part central de les flors amb unes tisores o un punxó. Hi passarem un filferro que farà de tija, amb l’ajuda de les tenalles el doblegarem per la part de dins i ho enganxarem tot amb cola blanca. De manera opcional podem posar una boleta de plastilina per a tapar el filferro.

 

Per tal que la flor quedi més maca, podem folrar el filferro amb paper Pinotxo, envernissar la flor per a que quedi més brillant, fer fulles amb els trossos de cartró que sobrin, fer estams amb trossos de filferro i boletes de plastilina, etc. No hi ha límit per a la creativitat!

 

Avaluació

Si l’activitat funciona molt bé, cada participant pot fer més d’una flor i després podem decorar la sala d’activitats penjant les flors cargolant el filferro perquè quedi més bonic.

flords oueres
Comparteix
flords oueres

Descripció

En aquest taller podrem donar una nova vida a les oueres de cartró que acumulem a les nostres llars. Deixant volar la imaginació podem crear unes flors ben boniques i molt senzilles de fer.

Objectius

Per als monitors i monitores:

- Potenciar la creativitat dels infants i joves.

- Fomentar la reutilització de deixalles.

 

Per als infants o joves: 

- Elaborar un element decoratiu amb material reutilitzat.

- Ser sensible sobre la importància de reduir el volum de deixalles.

- Desenvolupar la creativitat.

Nombre de participants
Segons l'espai

Espai
Interior o exterior amb taules. Les cadires no són imprescindibles.

Edats
Petits (4-8)
Mitjans (9-11)

Tipus de recurs
Tallers

Temàtica
Art i manualitats / arts plàstiques Medi Ambient

Durada
2 sessions d'uns 30-45 minuts

Material necessari

Oueres de cartró, tisores, cola blanca, tempera de colors, filferro i tenalles. Plastilina, vernís, punxons i paper pinotxo (opcional).

Autor
Gessamí Deu

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 226
El Centre d’Interès desglossa la idea que el voluntariat i l’associacionisme...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC