EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
21 de Agost de 2019
Amanida de llenties
Introducció


Abans de començar, explicarem al grup que farà l’amanida la importància de menjar llegums i hortalisses, i d’aprendre a manipular el menjar nosaltres mateixos.

Desenvolupament

Es treuen les llenties del pot, si són de conserva, i es posen en una escorredora perquè deixin anar tot el suc. Si són bullides també s'han d’escórrer bé.
Es trien les fulles més maques de l'enciam i es renten bé amb aigua abundant i un raget de vinagre tantes vegades com faci falta. Un cop es veu l'aigua neta, s'escorren bé les fulles i es tallen a trossets petits.

Es pelen el tomàquet i la ceba, i també es tallen a trossets.
Quan ja es tenen a punt tots els ingredients, s'agafa una plata per servir a taula i s'hi posen les llenties, l'enciam, la ceba i el tomàquet, i es barreja tot amb cura.

A sobre de tot es posen els filets d'anxova de manera que guarneixin el plat perquè quedi ben bonic.
Finalment s'amaneix l’amanida amb sal, oli de les anxoves, un raget més d'oli normal i unes gotes de vinagre.
Aquesta amanida també es pot preparar amb cigrons i tant a l'una com a l'altra s’hi pot afegir un ou dur trinxat.


Avaluació


Mitjançant aquesta activitat els nens adquiriran hàbits saludables d’alimentació, trencant tòpics sexistes, i menjaran llegums i hortalisses, aliments que no són massa del seu gust alimentari.

llenties
Comparteix
llenties2

Descripció
Aprendrem a fer una amanida de llenties per llepar-nos els dits amb els llegums

Objectius
• Aprendre a desenvolupar una recepta de cuina
• Desenvolupar les habilitats culinàries de cada persona
• Establir hàbits saludables a l’hora de cuinar i menjar
• Trencar tòpics sexistes i que les llegums i hortalisses no poden agradar

Nombre de participants
Tres equips de quatre jugadors participen alhora.

Espai
Interior / exterior, amb taula

Tipus de recurs
Mitjans, Grans, Joves

Temàtica

Durada
30 minuts - 1 hora

Material necessari
400 grams de llenties cuites o de pot, 1 ceba, 1 tomàquet per amanir, mig enciam, una llauna d'anxoves a l'oli, oli i vinagre, sal, ganivets de plàstic

Autor
Xavier Sànchez Sanz

Recurs aportat
Recurs extret de la Revista Estris núm. 193

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 226
El Centre d’Interès desglossa la idea que el voluntariat i l’associacionisme...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC