}

Lectures recomenades per

Maria Elias

Maria Elias

Pedagoga i formadora de cursos de lleure i gestió cultural a la Fundació Pere Tarrés

mariaelias11

Narval, un unicorn marí
De 3 a 6 anys
Ben Clanton
Editorial: Joventut

Tot i que l’edat recomanada per a la lectura autònoma d’aquesta saga de còmic seria cap als 6 anys, ens pot servir igualment d’inspiració per desenvolupar centres d’interès per a mainada més petita.

L’estètica simple i moderna i uns personatges entranya-bles com en Narval, la Medu i la Lludri ens permetran desenvolupar un centre d’interès sobre el fons marí, carregat d’humor, fantasia i amb una mirada diferent de l’habitual.

Els rescatadors màgics
De 6 a 10 anys
Sabrina Catdoor
David Sierra (il·lustracions)
Editorial: La Galera

Els rescatadors màgics del títol d’aquesta sèrie són dues nenes i un nen que descobreixen que la gatera de la porta del jardí de l’àvia d’un d’ells és l’entrada a un món fantàstic i que tenen una missió: salvar el rei del bosc.

Així, en el món màgic d’Imaginària, a cada llibre de la col·lecció es trobaran amb una missió diferent per inves-tigar i una sèrie de personatges màgics com trols, fades, mags i tot tipus de monstres, que podrem reproduir en un centre d’interès ple de fantasia.

Harry Potter i la pedra filosofal
De 10 a 12 anys
J.K. Rowling
Editorial: La Butxaca

A aquestes alçades no cal que ningú ens presenti els llibres ni el personatge de Harry Potter.

De la saga de Harry Potter en podem extreure milers d’idees per generar uns centres d’interès molt atractius per a l’edat clau de la màgia.

L’univers Harry Potter és riquíssim pel que fa als per-sonatges, complexos i elaborats, les diferents trames, els dilemes i les pors a què s’enfronten els personatges en uns escenaris increïbles al voltant d’una escola de màgia. Es pot demanar més?

Enola Holmes
De 12 a 14 anys
Nancy Springer
Editorial: Estrella Polar

L’Enola Holmes és la germana petita d’en Sherlock, el famós detectiu. I, igual que el seu famós germà, té unes grans capacitats investigadores.

L’Enola és un personatge femení potent i independent. És una noia intuïtiva i molt espavilada que, a més, ens pot ajudar a incloure la perspectiva de gènere a la temàtica.

El món detectivesc pot donar molt de joc a l’hora de desenvolupar centres d’interès, especialment a partir d’aquesta edat, on podem dissenyar tot tipus d’enigmes, reptes i jocs de pistes. A més, amb l’Enola Holmes, podem aprofitar l’estètica tan interessant de l’època victoriana.

Els jocs de la fam
A partir de 14 anys
Suzanne Collins
Editorial: Fanbooks

Aquesta saga de novel·les juvenils descriuen una distòpia en la qual un grup d’adolescents provinents dels districtes rebels han de lluitar entre si fins que només en quedi un o una.

La protagonista és la Katniss Everdeen, que aconseguirà derrocar el règim totalitari i revertir l’ordre establert.

Amb aquesta premissa podrem desenvolupar un centre d’interès trepidant per als més grans, on hauran de treballar en equip i mostrar una gran creativitat per anar superant les diferents proves que es poden anar plantejant.

A més, per la mateixa temàtica, podem incloure diferents esports d’aventura a la programació que encaixen perfec-tament amb la trama i l’edat dels participants de l’activitat.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: