OPINIÓ

Judit Vilaclara i Verdú

Exmonitora del Centre d'Esplai Lluís Maria Chanut, membre de la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot i directora de l'obra de teatre 'Apassionades'

30.04.24
Apassionades, la Passió des del punt de vista de les dones

Temps de lectura: 2 minuts

El passat 6 d'abril es va representar al teatre de l'Escola Jesuïtes El Clot, per segona vegada, l'obra Apassionades, una obra teatral que pretén posar al centre les dones que van acompanyar a Jesús en els darrers instants de la seva vida. Durant la representació es van poder veure diferents escenes, algunes amb un relat molt fidel a l'Evangeli i d'altres en les que es reproduïa què devien pensar i dir les dones protagonistes, com en el cas de l'escena entre Clàudia i Ponç Pilat, on discuteixen abans d'anar a dormir o en l'escena de La Pietat, en la que descobrim a una Verge Maria que, malgrat tot, es mostra forta i valenta.


Algunes de les escenes juguen amb les llums i la música -incorporant temes d'actualitat- per transmetre, principalment a través d'imatges, moments molt emotius i imprescindibles per comprendre el missatge de la mort de Jesús.


Però el més bonic de La Passió del Clot és la preparació que agrupa a persones de diferents àmbits de la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot amb un mateix objectiu: tirar endavant un projecte que combina teatre, anàlisi i debat sobre l'Evangeli i actualitat. Entre les persones que construeixen aquest projecte hi ha sobretot famílies de l'esplai Joan Suñol, monitores i monitors dels centres d'esplai Joan Suñol i Lluís Maria Chanut i persones vinculades amb la Comunitat.


Tant els assajos com la preparació de l'espectacle són espais en què es comparteix la vida, la passió pel teatre i en els que s'aprofundeix en el coneixement del sentit de les accions i les paraules de Jesús. En els assajos es treballen les emocions, els sentiments o les percepcions que suggereixen passatges molt coneguts de l'Evangeli.


Des de la Comunitat es promou la participació dels joves tant en la posada en escena com en l'assistència com a espectadors. Un dels grans objectius d'Apassionades és donar veu a les dones que la història ha silenciat i recrear Jesús com una persona propera i compromesa amb la societat. Una fita que s'ha assolit un any més, permetent fer viu un dels lemes de la Comunitat del Clot: Tots i totes som Comunitat!

 

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: