OPINIÓ

Txell Cots

Educadora Social i Membre del Consell Directiu del MCECC

04.06.20
Adaptem el quotidià i les mesures d’higiene

Temps de lectura: 3 minuts

Les colònies, els campaments i els casals d’estiu han sigut sempre espais idonis on treballar temes del quotidià com pot ser la higiene amb els infants i joves (l’Àmbit Pedagògic del MCECC ja ens proposava fa temps el recurs del Quiztidià per treballar aquestes qüestions). Aquest any, degut a les mesures que s’han implementat per frenar els contagis de la Covid-19, es fa molt més important treballar la higiene en aquests espais.  

Com bé sabreu si ja esteu preparant el que fareu durant els mesos d’estiu al vostre esplai o agrupament, la Generalitat de Catalunya ha elaborat un protocol específic per cada tipus d’activitat d’estiu que podeu realitzar (colònies, acampades i casals d’estiu) on hi trobareu més especificades les mesures higièniques que cal que seguiu en cada cas. Aquests protocols ens detallen, de manera formal, els passos a seguir per una higiene correcta en cada activitat. 

"La Generalitat de Catalunya ha elaborat un protocol específic per cada tipus d’activitat d’estiu que podeu realitzar"

Per introduir totes les mesures d’higiene de manera correcta a les activitats però sense que semblin una mesura dura i avorrida pels infants i joves, un cop més, els monitors i monitores de les activitats d’estiu haurem d’activar la nostra imaginació per incorporar aquestes noves mesures a la vida d’infants i joves de la manera més original possible. És per això que jocs, cançons o altres recursos ens seran especialment útils per ensenyar de quina manera s’han de rentar les mans, durant quanta estona, etc. Des dels primers dies de confinament les xarxes s’omplien de recursos per seguir les mesures higièniques, i de ben segur que els participants de les activitats ja tenen algunes idees ben interessants!  

Caldrà tenir present en l’horari, el temps que ocuparà tant la neteja d'espais com la cura d’higiene d’infants, adolescents, equips... Si no volem prestar-hi atenció i no acabar-ho fent de pressa i corrents caldrà fer-ne una preparació especialment acurada.  

"Caldrà tenir present en l’horari, el temps que ocuparà tant la neteja d'espais com la cura d’higiene"

Caldrà pensar en torns, en quants punts d’aigua existeixen als espais on es duguin a terme les activitats, i en quanta estona dedicarem als moments de neteja. És per això que possiblement caldrà restar minuts a gimcanes, jocs de pistes, estones de bany o altres activitats calendaritzades per seguir les mesures higièniques pertinents. 

Som conscients que l’aplicació de totes les mesures que cal incorporar aquest estiu a les activitats comportarà fer un esforç extra per a tothom, però estem segurs que els equips de monitors i monitores fareu que les colònies, campaments o casals d’aquest estiu siguin ben especials i inoblidables pels infants i joves. Tal com sempre aconseguiu any rere any! 

ETIQUETES

Educació en el lleure Estiu

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: