OPINIÓ

Queralt Campàs i Poch

Vocal del Consell Directiu del MCECC i ex monitora del Centre d'Esplai Grifoll

09.11.20
Per què l’esplai m’ha fet ser com sóc

Temps de lectura: 3 minuts

Tanco l'etapa a l'esplai, una decisió que vaig prendre fa uns dos anys. No va ser fàcil, però vaig entendre que el meu moment estava acabant perquè la vida que va més enllà del Grifoll demanava molt més de mi.  

L’esplai m’ha fet ser com sóc, m’ho ha donat tot. No puc descriure amb paraules el que he après durant deu anys de monitora i alguns de responsable. Sobretot he après de vosaltres, infants i joves, que ens ensenyeu i doneu molt més del que nosaltres podem oferir-vos. Sempre hem intentat que gaudíssiu, amb més o menys encert, però amb energia i il·lusió per aquest projecte que és el Centre d'Esplai Grifoll i que sempre portarem al cor. 

I com trobaré a faltar els dies d’esplai, les tardes de diumenge. Un oasi on desconnectar del dia a dia atrafegat i poder donar-se al 100% als altres. Fent màgia, cuidant-vos, agafant-vos de la mà quan ho necessitàveu. Jugant, creixent, aprenent i compartint. De campaments també, sobretot (tal com sabeu, perquè ho heu viscut) creant una gran família. Forjant llaços molt forts. Despertant-nos quan ho necessitàveu. Donant el millor de nosaltres a cada moment. Escoltant-vos i abraçant-vos. En definitiva creixent tots junts: Xinxetes, Bombetes, 4 Grapes, Matxembrats i Ganàpies.  

Ja heu descobert quins seran els monitors que tindreu aquest any. Us han explicat que jugareu i us ho passareu molt bé. I d’aquí a uns anys us adonareu que els monitors potser tenien més raó de la que us pensàveu. Perquè amb l’esplai vivim les històries que ens fan ser qui som. Llavors entendreu perquè passem tanta estona gestionant els conflictes que tenim dins els grups, perquè és tan important escoltar com ser escoltats, què vol dir cuidar a les amistats i entendreu, per fi, tot el que heu après jugant. Totes les activitats que fem i tots aquells valors que ja formaran part de vosaltres. 

Els comiats no m’agraden. Només ús diré que porteu el foulard amb aquells nervis i ganes d'anar a fer esplai cada diumenge i que pugueu seguir dient "sóc d’esplai" amb orgull!  

Gràcies per tot Grifoll. Us estimo! 

ETIQUETES

Monitors Esplai

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: