OPINIÓ

Centre d'Esplai Sant Ignasi

Joves del centre d'Esplai Sant Ignasi

23.01.19
No oblidem l'hospitalitat

Temps de lectura: 3 minuts

Aquest cap d’any un grupet de joves de l’esplai i la Parròquia de Sant Ignasi de Lleida ens hem animat a viure l’experiència d’una Trobada Europea de Taizé a Madrid. Un esdeveniment que es realitza cada any en una ciutat europea i que aquest cop ha aplegat prop de 15.000 joves per viure uns dies amb les famílies d’acollida, participar de les activitats i trobar-se per les tardes per pregar conjuntament.  

Desconnexió, és la paraula que reflecteix el que hem sentit durant aquests dies. Ens ha fascinat la senzillesa amb la qual hem estat acollits i com ens han obert les seves cases i els seus cors de manera totalment gratuita. La trobada girava al voltant del lema de l’Hospitalitat, i nosaltres podem dir que n’hem tingut experiència directa.

Durant aquests 5 dies a Madrid hem tingut moments per pregar, per compartir, per riure molt i per explorar la ciutat, però sobretot ens quedem amb que hem experimentat l'essència de Taizé. Ha estat per nosaltres una nova manera de veure el món, d’obrir la nostra ment i veure que hi ha més joves com nosaltres, que viuen la fe, i que tot i que a vegades ens desanimem, aquests dies esdevenen una bocanada d’aire fresc, un flaire d’esperança.

Aquesta experiència ens ha fet gaudir, i ens ha ensenyat a valorar moltes coses que potser fins ara no hem considerat importants. També ens ha servit per veure que comença en nosaltres la peça de l’engranatge que pot ajudar a canviar el món, no només des de la fe, predicant, sinó des dels fets, i que tot i que de vegades fer un petit gest ens sembli poc, és la suma de petits actes la que transforma.

Ah, i com diria el germà Alois: “no oblidem la hospitalitat!”.

Joves de la Parròquia de Sant Ignasi:

  • Cristina Álvarez Yébenes
  • Enric Ariza Ortiz
  • Irene Aventín Valero
  • Felicitat Domingo Boneta
  • Maria Solà Teixidó

ETIQUETES

Vulnerabilitat Joves

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: