Som esponges?

Som esponges?
Autor: Maria Àngels Armengol

Participants: 15 adolescents


Edats:
Grans (12 - 15 anys) - Joves (16 - 18 anys)


Espai: En una aula


Durada: 1 hora

Descripció:
La pressió social sobre el model estètic dels joves pot originar una alteració en la conducta alimentària i generar trastorns.

Objectius

  • Conèixer els hàbits alimentaris saludables.
  • Presentar els principals trastorns de conducta alimentària.
  • Analitzar la influència social en l’estètica del cos.

Material necessari

  • 3 targetes amb les paraules anorèxia, bulímia i vigorèxia

Introducció

Els joves es divideixen en 3 grups. El monitor/a lliura a cada grup la paraula anorèxia, bulímia o vigorèxia.

Desenvolupament

Seguidament, els joves han de parlar entre ells sobre el trastorn de conducta que els ha tocat i han de fer un petit role-playing en el qual apareguin quines han estat les pressions socials que generen una preocupació pel cos i el pes i es convertiran en una obsessió i la seva alteració amb el menjar comença a augmentar.

  • Xarxes socials
  • Televisió
  • Grup d’amics i amigues

Una vegada realitzat el role-playing, es realitzarà una rotllana en la qual es posarà en comú quines són les principals pressions socials que reben els joves i es convidarà si algú del grup de joves vol compartir una experiència real. El monitor/a anirà moderant els torns d’intervenció.

Finalment, el monitor/a realitzarà preguntes als joves per recordar els hàbits alimentaris saludables, ja que són fonamentals per al desenvolupament.

Avaluació

El monitor/a anirà observant la motivació dels participants per realitzar la dinàmica. També valorarà els coneixements que tenen sobre l’alimentació i el grau de participació.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: