Participants: Màxim 25 participants
Edats:
Joves (16 - 18 anys) - Monitors/es
Espai: Aire lliure o sala gran
Durada: Entre 1 hora i 1 hora i mitja
Descripció:
Dinàmica realitzada pels joves del Centre d’Esplai amb la qual es busca reforçar el sentiment de pertinença dels voluntaris al grup.
Per als monitors/es:
Per als infants o joves:
Dinàmica que preparen els joves de l’esplai per als voluntaris/es emmarcada dins d’una sessió dedicada al voluntariat. Els participants han de construir un trencaclosques amb les peces que aconseguiran quan superin unes proves determinades.
Dividim els nostres voluntaris en grups de 4 o 5 persones i els distribuïm per l’espai. Les proves són: “aconsegueix el teu fulard” en parelles es fa una carrera de relleus on els participants estan agafats pels braços i s’han de coordinar per arribar d’un extrem a un altre d’un espai determinat, però un dels dos tindrà els ulls tapats i ha de seguir les pautes que li dona el seu company i confiar en ell.
La segona prova és “la cançó compartida” els joves els hi facilitaran les següents paraules: important, voluntari, grup, esplai i gràcies. Amb aquestes paraules i en menys de 5 minuts han d’inventar-se una cançó o tornada que les inclogui.
La tercera prova és “els globus de la veritat”. Demanem als participants que en un paper apuntin allò que troben a faltar de l’Esplai o com se senten dins de l’entitat. El fiquen a dins d’un globus i aquests es barregen. Després cada participant ha d’agafar un i explotar-lo de manera original. Un cop hagi caigut el paper, es llegeixen i es recull aquesta informació.
Per acabar, fem la prova “guerra de petons”. Els grups es divideixen en dos equips i cada equip porta els llavis pintats d’un color diferent. En menys de dos minuts han de fer el màxim de petons a l’altre equip, guanya l’equip que més petons ha donat. Quan tots els equips han acabat, es reuneixen tots i fan el trencaclosques conjuntament, on apareixerà un "gràcies" gegant.
L’avaluació final es farà mitjançant una assemblea conjunta on valorarem els punts forts, punts dèbils i on es recolliran les anotacions dels participants.