Ets tu

Ets tu
Autor: Gemma Muñoz

Participants: Indiferent


Edats:
Mitjans (9 - 11 anys) - Grans (12 - 15 anys) - Joves (16 - 18 anys) - Monitors/es - Famílies


Espai: Indiferent, tot i que ha de ser un espai que es pugui embrutar.


Durada: 1 hora

Descripció:
L’activitat consisteix a fer un amic invisible amb tots els participants del grup.

Objectius

Per als monitors/es:

  • Conèixer millor el grup i com pensen els uns dels altres.
  • Acompanyar el grup en la seva cohesió i en la construcció de vincles positius.

Per als infants o joves:

  • Reforçar positivament algun company.
  • Rebre el reforç positiu que ens fa un altre company.

Material necessari

  • Fang

Introducció

A través d’una petita introducció, expliquem al grup que han d’escriure el seu nom en un tros de paper. Reunirem tots els papers amb els noms de tots i totes les participants per fer un sorteig.

Desenvolupament

Un cop hem repartit els papers sense que vegin el nom i ningú té el seu propi nom, començarà la nostra activitat. Cada participant ha de fer una producció de fang per representar una qualitat de la persona que li ha tocat al paper. La idea és que puguin tenir més material, a més del fang, per poder complementar les seves creacions artístiques tot donant sentit a allò que volen expressar de la persona en particular, sempre en positiu: alegria, simpatia, justícia, bon humor, sentit de l’amistat... Els podem donar idees segons l’edat dels participants.

Avaluació

Quan acabin, s’exposaran les obres d’art, sense saber encara a qui representa cadascuna. Cada producció anirà acompanyada d’un full on la resta de participants podran apuntar a qui creuen que representa i per què.

Abans de compartir amb tota la resta a qui va dirigida cada producció, cada “artista” dirà quina qualitat ha destacat, així cadascú podrà pensar en positiu sobre si mateix intentant esbrinar quina figura el representa.

Finalment, en gran grup cada persona compartirà a quina persona anava dirigida la figura i, per tant, la qualitat. Tothom rebrà el seu reconeixement i tothom en farà a algú altre. És una gran manera de treballar en la cohesió de grup.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: