A la recerca dels vaixells extraviats

A la recerca dels vaixells extraviats
Autor: Bet Bartrina (publicat revista Estris 178)

Participants: A partir de 4 participants


Edats:
Mitjans (9 - 11 anys) - Grans (12 - 15 anys) - Joves (16 - 18 anys)


Espai: Exterior


Durada: Indiferent

Descripció:
Joc en equip per conèixer els diferents sorolls de la natura a la nit i gaudir de la foscor acompanyat, sense passar por

Objectius

  • Confiar en els companys de grup en tot moment.
  • Distingir els diferents sorolls que acompanyen la nit a la muntanya.
  • Intentar fer el mínim de soroll possible per a no ser descobert.

Material necessari

  • Una o dues llanternes per equip.

Introducció

Estem de colònies i ens fa una nit meravellosa on la lluna fa tanta llum que ho veiem tot sense llanternes. Fa fresca i estem pensant de dur a terme un joc de nit, però que no sigui massa mogut, que no faci por i que no requereixi gaire material.

Desenvolupament

Distribuïm els jugadors en dos equips iguals i a cadascun d’ells també ens distribuïm els monitors per igual.

Un equip es situa a l’era de la casa de colònies i es tapa els ulls tanta estona com diguin els monitors que estan dins del mateix grup.

Mentrestant, l’altre equip se’n va per les rodalies de la casa: camins, boscos, prats... i quan ja creu que ha trobat un lloc prou interessant per amagar-se en la foscor, s’amaga i tots plegats criden: “TRES NAVÍOS EN EL MAR DISPUESTOS A NAUFRAGAR”.

Quan els companys que estan a l’era de la casa senten el crit dels que s’han amagat – la qual cosa vol dir que estan lluny però no tant – criden en veu alta tots plegats: “ Y LOS TRES EN SU BUSCA VAN”. I comencen a buscar.

Si ha passat una estona i els que s’han amagat veuen que l’altre equip no els troba perquè estan molt desorientats poden tornar a cridar: “TRES NAVÍOS EN EL MAR DISPUESTOS A NAUFRAGAR”.

Quan l’altre equip – el que busca – sent el grup d’amagats ha de tornar a respondre: “ Y LOS TRES EN SU BUSCA VAN”.

El joc s’acaba quan l’equip que buscava troba els que estan amagats. És recomanable repetir el joc canviant els papers per veure què ha sentit l’equip contrari.

Avaluació

Perquè aquest joc sigui divertit i productiu és molt important la implicació de l’equip de monitors, tant pel que fa a la motivació com a l’hora de guardar silenci, apagar les llanternes i anar controlant que cap infant no es despisti.

És molt divertit perquè quan acabes les colònies recordes: aquella nit que ens vam amagar tots junts a.....I, realment, tothom s’ho ha passat bé!!!

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: