Desitjos per a l'any nou

Desitjos per a l'any nou
Autor: Redacció d'Estris

Participants: Tants com es vulguin


Edats:
Mitjans (9 - 11 anys)


Espai: Interior


Durada: 1 hora

Descripció:
Elaboració de postals amb desitjos per un any posterior al que acaba de començar.

Objectius

  • Transmetre empatia a la resta de companys del grup.
  • Pensar en bons propòsits de futur.

Material necessari

  • Cartolines
  • Retoladors
  • Tisores
  • Ceres
  • Cola, etc.

Introducció

L’elaboració de la postal té una particularitat important, però no la descobrirem fins el final de l’activitat. Aprofitant que iniciem un nou anys, una bona forma de treballar l’empatia entre els companys d’un mateix grup és realitzant un petit taller en què cada infanta o jove elabori una postal i li desitgi quelcom positiu a un altre company.

Desenvolupament

En primer lloc, els direm a tots que han de preparar una postal per a un dels seus companys, decorada com ells vulguin. A més, hauran d’escriure’ls un text de bons desitjos per l’any que acaba de començar. Al principi només els direm que els desitjos han de ser genèrics, en cap cas pensant en un company en concret perquè pot rebre-la qualsevol d’ells.

Per a l’elaboració de la postal els oferirem tot el material que ens demanin: cartolines, cers, retoladors, purpurina, cola, paper de seda, llana... Quanta més varietat de materials tinguin, més podran desenvolupar la creativitat pensant en els seus companys. És molt important que tots escriguin i dediquin un temps a l’elaboració del text.

Una vegada tinguin finalitzada la postal, repartirem un sobre per a cada participant on hi hauran d’escriure, a la part de davant, la seva pròpia adreça postal. Per què? Aquí ve la principal particularitat de l’activitat. El monitor guardarà totes les postals i posarà a cada sobre una postal de manera aleatòria, sense que a una persona li toqui la seva. Un any més tard, al proper mes de gener, el monitor enviarà les postals. Així, l’any vinent cada participant del grup, encara que ja no estiguin tots a l’esplai, rebran a casa seva una postal d’un dels seus companys desitjant-li el millor per l’any que acabarà de començar.

Avaluació

Aquesta dinàmica amb sorpresa final és interessant perquè els infants i joves prenguin consciència del fet de desitjar el millor als seus companys, a tots sense excepció, i tractar-los a tots per igual.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: