El fantasma coix

El fantasma coix
Autor: Josep Ros Farreras

Participants: Entre cinc i quinze persones.


Edats:
Petits (4 - 8 anys) - Mitjans (9 - 11 anys)


Espai: Interior


Durada: 30 minuts.

Descripció:
Els infants caminen en rotllana al voltant d'una taula, sota de la qual un d'ells serà el fantasma coix que busca uns peus nous.

Objectius

Objectius per als monitors/es:

  • Treballar la coneixença dels noms i la cohesió de grup. 

Objectius per als infants o joves:

  • Experimentar la por a la foscor de manera lúdica i segura.


Material necessari

  • Una taula, preferiblement rodona.

Introducció

És important ambientar bé la dinàmica abans de començar, adaptant la intensitat al grup d'edat. Fem entrar el grup d'infants en una sala a les fosques, i els situem al voltant d'una taula circular. Els expliquem que hem arribat a una casa encantada on viu un fantasma molt especial, el fantasma coix, que sempre busca uns peus nous per poder caminar. Aquest fantasma viu sota de la taula i ara tot el grup hem de caminar al seu voltant. Un dels participants començarà fent de fantasma.

Desenvolupament

Diem el nom del primer fantasma i la resta comença a caminar en la mateixa direcció i en absolut silenci. L'objectiu del fantasma és agafar els peus d'algú i intentar endevinar-ne el nom. Quan hagi agafat uns peus ha de dir el nom d'aquella persona; en cas de no encertar-lo, continuarà fent de fantasma i ho provarà amb algú altre; si l'encerta, la persona que ha dit passarà a ser el fantasma coix i continuarem jugant. El joc acaba quan els monitors ho decideixin, o quan tothom hagi fet una vegada de fantasma.

Avaluació

En acabar es fa una reflexió amb el grup sobre com s'han sentit i quines emocions han experimentat.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: