El gos ensuma

El gos ensuma
Autor: Carolina Ortiz (publicat a la revista Estris 188)

Participants: Tants com es vulguin


Edats:
Petits (4 - 8 anys)


Espai: Interior


Durada: Cada partida durarà un màxim de 5 minuts

Descripció:
Joc per realitzar els dies de pluja, dins de l’aula o al gimnàs. S’amagarà un objecte a la sala i hauran de trobar-lo.

Objectius

  • Desenvolupar la capacitat d’observació.
  • Utilitzar el caminar de quatre potes com a manera de desplaçament.
  • Identificar, a partir de les pistes de l’educador, de quin objecte s’està parlant.

Material necessari

  • Objecte per a amagar

Introducció

Per introduir l’activitat explicarem als infants si saben com busquen les coses els gossos. Llavors explicarem que ho fan mitjançant l’olfacte, farem la comparació que nosaltres ara serem gossos i que haurem de buscar un objecte que està amagat. Els explicarem que s’hauran de desplaçar per la sala de quatre potes, com si fossin un gos, i que hauran de trobar un objecte que el monitor/a haurà amagat prèviament.

Desenvolupament

Farem sortir els infants de la sala i amagarem l’objecte. Hi entraran tots i, de quatre potes, hauran d’anar buscant l’objecte. Quan el trobin no el poden agafar. Han d’anar a buscar el monitor/a i dir-li on han vist que està amagat. Si han encertat, seuran en un lloc de la sala que aquest els indiqui. Passats cinc minuts, als infants que no hagin trobat l’objecte els farem una marca al front amb pintura de cara. Amb els més petits l’objecte a amagar s’ensenyarà abans, però amb els altres es pot jugar primer a donar pistes sobre quin és l’objecte a buscar.

Avaluació

Quan finalitzi l’activitat, seurem tots i demanarem què els ha semblat. Podem fer que la puntuïn en un tauler amb gomets: el verd voldrà dir que ha agradat i el vermell que no ha agradat.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: