Ens ordenem...

Ens ordenem...
Autor: Joan Àngel Sabaté Piñol

Participants: A partir de 10.


Edats:
Mitjans (9 - 11 anys) - Grans (12 - 15 anys)


Espai: Suficient per fer una fila amb tots els membres del grup.


Durada: 2 min

Descripció:
Dinàmica on es busca la interacció entre els membres del grup, que es barregin, a partir de les instruccions donades tot acabant en una disposició aleatòria.

Objectius

Objectius per als monitors/es:

  • Conèixer el grup o fer grups per a una activitat posterior.

Objectius per als infants o joves:

  • Conèixer alguna curiositat dels companys/es.
  • Passar una bona estona.

Material necessari

  • No se’n necessita.

Introducció

Tots els participants s'han de col·locar seguint una línia recta. El criteri per ordenar-se el dóna el conductor de l'activitat.

Desenvolupament

Per exemple, ordenar-se en funció de la data de naixement (dia i mes, millor no tenir en compte l'any per que la disposició dels participants sigui més aleatòria). També els podem ordenar en funció de diferents qüestions, això sí, han de ser quantificables, com el nombre de germans que tenen, quan temps fa que estan a l'esplai, el nombre de lletres de la paraula més llarga que els vingui al cap, etc.

Després d'un o dos criteris per ordenar-se, com a molt tres, tenim al grup disposat d'una manera aleatòria, per tal de començar una nova activitat.

Haver barrejat al grup ens pot convenir de cara a una activitat de coneixença, de reflexió, per fer equips o grups de treball, etc.

Avaluació

És important no fer-se pesat amb aquesta dinàmica, val més una bona pregunta que no allargar-ho com si fos un joc. La fila índia és una posició una mica incòmoda pel grup, no permet la interacció entre els diferents membres i abusar-ne pot portar a situacions en que els participants desconnectin pel fet de no entendre el que s'està fent.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: