Et desafio

Et desafio
Autor: Carol Ortiz (publicat a la revista Estris 191)

Participants: Tants com es vulguin


Edats:
Mitjans (9 - 11 anys) - Grans (12 - 15 anys)


Espai: Exterior


Durada: Cada partida durarà màxim 30 minuts.

Descripció:
Joc per realitzar quan la temàtica siguin els cavallers. A l’aire lliure amb espai per córrer i amagar-se. Ideal un bosc.

Objectius

  • Establir estratègies en equip.
  • Desenvolupar l’agilitat física i mental.
  • Prendre consciència de les pròpies capacitats físiques.

Material necessari

  • Una bandera per cada equip
  • Guix
  • Mocador llarg (un color per cada equip)
  • Pinça de roba per cada participant

Introducció

Per introduir l’activitat explicarem que estem a l’època medieval i que els cavallers en aquella època es desafiaven uns als altres. Hi haurà dos equips, cadascú amb un castell, marcat amb una bandera (que haurà fet cada equip) Han d’intentar arribar al castell de l’altre equip i treure la bandera. Pel camí si es troben als cavallers contraris es poden desafiar amb guix, pinça o mocador. Es diferencien els equips pel color dels mocadors.

Desenvolupament

Cada equip ha de protegir la seva bandera i crear estratègies per poder aconseguir la de l’altre equip. Quan es troben dos cavallers de diferents equips s’han de desafiar. Qui primer digui a l’altre “et desafio”, és qui podrà escollir amb quin material es farà el desafiament: guix, pinça o mocador. Els desafiaments consisteixen en: amb el guix intentar pintar la sabata a l’altre cavaller, pinça intentar enganxar-li a la roba, mocador l’han de portar enganxat a la part del darrera dels pantalons i han d’intentar treure-li al seu contrincant. Qui guanya el desafiament es queda amb l’eina que han fet servir pel mateix. Només podem fer un desafiament a la vegada i després haurem de continuar el nostre camí.

Avaluació

Al finalitzar l’activitat seurem tots i demanarem que els hi ha semblat l’activitat. Per equips hauran d’arribar a un consens i posar una nota del 1 al 10 i justificar per quin motiu li han posat aquesta nota.

L'activitat està pensada per a infants de 8 a 12 anys.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: