Innovem amb una "PRA" col·lectiva

Innovem amb una "PRA" col·lectiva
Autor: Ignasi Àvila

Participants: Múltiples de cinc.


Edats:
Monitors/es


Espai: Indiferent


Durada: 45-60 minuts.

Descripció:
Entre diversos equips es plantejaran diferents activitats d’esplai, cadascú aportant el seu granet de sorra.

Objectius

  • Difondre la tasca del monitoratge
  • Generar activitats de forma coolaborativa i cooperativa

Material necessari

  • Cinc fitxes de PRA buides
  • Bolígrafs o material per escriure

Introducció

La PRA col·lectiva és una dinàmica que dóna un gir innovador a les preparacions d’activitats. És per això que està enfocada a monitors i monitores especialment. En el millor dels casos, també es pot utilitzar amb joves o futurs monitors per introduir-los en el món de l’esplai.

Desenvolupament

Els participants es disposen per petits grups formant una rotllana. Cada grup té davant seu una fitxa de Preparació, Realització i Avaluació (PRA) en blanc. Per començar, cada grup ha de proposar un seguit d’objectius pedagògics a assolir en la seva respectiva fitxa. Aquests poden ser hipotètics o reals de cada esplai en concret. Un cop hi han escrit tots els membres d’un grup, la fitxa passa al grup de la dreta que, observant els objectius que hi ha a la fitxa que els acaba d’arribar, es plantegen una ambientació. Tot seguit, passen la fitxa altre cop cap a la dreta. Ara, els toca plantejar quin format d’activitat faran (joc de pistes, gimcana, reflexió…). I després la fitxa passa al següent grup, que idearà l’activitat en sí. Després, la fitxa arriba a l’últim grup, que s’encarrega de revisar-la i fer un recull de material i notes a tenir en compte. Finalment, cada fitxa retorna al grup inicial, que comprovarà que sigui una bona activitat per assolir els objectius plantejats.

Avaluació

D’aquesta manera, es generen activitats de manera transversal i grupal, tenint en compte diferents requisits i acollint tots els punts de vista.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: