Participants: Grups de cinc a deu persones, tants com es vulgui o com localitzadors tinguem. A partir de nou anys d'edat.
Edats:
Mitjans (9 - 11 anys) - Grans (12 - 15 anys) - Joves (16 - 18 anys) - Monitors/es
Espai: El lloc idoni per jugar-hi és un bosc obert, sense sotabosc, que ens permeti anar on vulguem. Els ambients urbans són una opció, però l'estructura laberíntica dels carrers dificulta el moviment.
Durada: 2 h - 3 h
Descripció:
El Geocaching és un joc d’exterior amb localitzadors GPS.
Asseurem tots els participants junts, a poder ser a l’exterior, i farem una petita introducció al GPS o Sistema de Posicionament Global, que ens permet marcar la posició d’un punt gràcies a un conjunt de satèl·lits.
Geocaching ve de Geo que vol dir Terra i cache [cash] que vol dir amagatall. Res a veure amb el verb to catch, agafar o atrapar.
El joc és molt senzill, però l’hem d’explicar de forma clara: cada grup tindrà un objecte o un tresor a amagar i l’haurà d’anar a deixar en algun lloc del bosc. Aquest punt el marcaran al localitzador i tornaran cap al punt de sortida. Per fer-ho, en total, tindran trenta minuts.
Quan hagin tornat tots els grups s’intercanviaran els localitzadors de forma ordenada i només quedarà el més divertit: sortir a la recerca del tresor! Donem la sortida com si fos una cursa (que, de fet, ho és) i guanyarà el grup que porti abans el tresor que ha de trobar fins el punt de sortida.
L’activitat funciona, és engrescadora i tots els participants tenen ganes de repetir. Els localitzadors més econòmics són molt atractius i de maneig molt senzill.
El més complicat possiblement sigui fer-los entendre que la distància que els surt fins el tresor és en línia recta i que no siguin imprudents a l’hora de baixar desnivells, etc.
És important que tinguin clar que han d’anar sempre tots junts.