La pila de sabates

La pila de sabates
Autor: Bet Bartrina (publicat revista Estris 186)

Participants: A partir de 3 participants


Edats:
Petits (4 - 8 anys) - Mitjans (9 - 11 anys) - Grans (12 - 15 anys)


Espai: Exterior i sense obstacles


Durada: 10 minuts

Descripció:
És un joc de rapidesa i habilitat visual i manual.

Objectius

  • Ser el primer a trobar les pròpies sabates, posar-se-les bé i seure al mateix punt de sortida.

Material necessari

  • Les sabates de cada jugador.

Introducció

Per fer aquest joc ens aniria bé tenir un espai exterior com ara una pista de bàsquet o un camp de gespa per poder córrer descalços. És important que el lloc on juguem estigui net perquè els infants no es facin mal.

Recomanem que hi hagi dos monitors portant l’activitat; d’aquesta manera, ens assegurem que els infants la fan correctament i no miren en el moment d’apilar les sabates.

Si el joc el fem amb infants de la mateixa edat, com ara entre 5 i 6 anys, podem aprofitar l’activitat perquè els nens i nenes aprenguin a cordar-se ells mateixos les sabates, sandàlies o botes.

Desenvolupament

Fem que tots els jugadors deixin les seves sabates a l’extrem oposat de la línia de sortida. Els participants seuen a l’altre extrem del camp d’esquena a les sabates. Entre les sabates i els jugadors és interessant que hi hagi un tram de 20-30 metres. Mentre un monitor distreu els jugadors que estan d’esquena a les sabates, un altre monitor les posa fent una pila ben desendreçada.

Quan els dos monitors estan junts davant dels jugadors se’ls explica el funcionament del joc i se’ls dóna la sortida. Tots els jugadors estan asseguts a terra i l’objectiu del joc és: aixecar-se, córrer fins a les sabates, calçar-se les pròpies de cadascú i tornar al lloc de sortida. Guanya el primer que arriba al punt de sortida amb les sabates ben posades i ben cordades.

Avaluació

Aquest joc és pràctic per omplir una estona de temps mort dels campaments, les colònies o els casals d’estiu. Si tenim infants de diferents edats veurem com s’ajuden els uns als altres. Normalment, els més grans ajuden els més menuts i els més petits s’espavilen a aprendre a calçar-se.

Recordeu: si algun infant no vol participar-hi no l’obligueu. Penseu que a l’estiu i amb la calor a molts nens els suen els peus i… La finalitat principal del joc és passar una bona estona.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: