Ni sí, ni no

Ni sí, ni no
Autor: Noe Bofarull

Participants: Tants com es vulguin


Edats:
Famílies


Espai: Interior / exterior


Durada: En funció del temps que duri la reunió.

Descripció:
Dinàmica per amenitzar i fer més divertides les reunions amb els pares i mares dels infants i adolescents de l’esplai.

Objectius

  • Treballar la creativitat en el llenguatge.
  • Trencar la seriositat.

Material necessari

Cap.

Introducció

Sovint les reunions que fem amb els pares i mares dels infants que participen en el nostre esplai poden caure en l’avorriment. Hi ha molts temes sobre la taula i poc temps. En un món on tothom té moltes coses a fer, potser no hi ha prou temps per pensar activitats per als pares i mares. Per això us proposem aquesta dinàmica que pot realitzar-se en alguna trobada de pares i mares, amb la finalitat de fer-la més divertida, amena i participativa.

Desenvolupament

El joc del “Ni sí, ni no” consisteix a no poder dir ni SÍ ni NO mentre duri l’activitat. Si es fa una pregunta, s’ha de ser creatiu i fer servir altres recursos per expressar una afirmació o negació. Cada cop que algú, enmig d’una frase, utilitzi un SÍ o un NO perdrà o acumularà un punt.

En aquest joc no hi ha un guanyador, sinó un perdedor o, si es vol, es pot fer un rànquing de perdedors. Qui perd rep un “càstig” que pot escollir l’equip de monitors. Per exemple: venir disfressat a la següent reunió, portar un pastís, cantar una cançó amb coreografia, etc.

Avaluació

Un cop acabada la reunió, es pot obrir un torn d’intervencions entre els participants perquè expressin com s’han sentit i si creuen que és una dinàmica apta per seguir fent-se a les properes reunions.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: