Pescar amb les mans

Pescar amb les mans
Autor: Bet i Eduard Bartrina (publicat a la revista Estris 172)

Participants: Tants com es vulguin


Edats:
Petits (4 - 8 anys)


Espai: Tot i que pot ser un espai exterior, és recomanable un d'interior.


Durada: 5-10 minuts.

Descripció:
Joc de confiança per treballar amb infants a partir de 6 anys.

Objectius

  • Treballar la confiança de grup.
  • Motivar la cohesió del grup.

Material necessari

  • Foulards

Introducció

Realitzar un joc de confiança amb infants de 6 anys o bé amb persones que no es coneixen no és gens fàcil, i encara menys si aquestes persones duen els ulls tapats amb fulards. Així i tot, en aquesta ocasió, recomanem un joc de confiança senzill en el qual tot el que han de fer els participants és agafar-se de les mans i aconseguir formar una rotllana. És una bona manera d’iniciar-se en el joc de confiança i aconseguir un grup més cohesionat. A partir d’aquí, i si el resultat és positiu, podrem treballar la confiança en nivells més avançats.

Desenvolupament

En aquest joc, totes les persones participants aniran amb els ulls tapats i caminant, amb tranquil·litat i sense estrès, per un espai tancat i lliure. A mesura que vagin caminant per la sala poden topar-se amb d’altres persones que estiguin realitzant la mateixa dinàmica. L’objectiu de l’infant, i del grup en general, és aconseguir trobar les mans de les altres persones. Un cop aconseguit, es poden agafar de les mans. Aquesta parella o grup que s’hagi format pot anar a buscar altres persones. El joc s’acabarà quan hi hagi totes les persones agafades de les mans i formant un cercle.

Avaluació

En acabar el joc, s’haurà format una rotllana amb totes les persones participants. És important que al final es faci una xerrada perquè mostrin com s’han sentit –potser no caldrà amb els infants més menuts, però sí que és aconsellable fer-ho amb preadolescents i adolescents a partir d’11 anys-. Es pot parlar de temes com la confiança en els altres companys, i es pot allargar la xerrada parlant de temes com la por al silenci, la por a la foscor, el desconegut, etc.

Si es vol realitzar aquesta dinàmica amb música tranquil·la de fons, s’aconsegueix un clima més acollidor i relaxant.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: