T'estimo, no t'estimo

T'estimo, no t'estimo
Autor: Noe Bofarull (publicat a la revista Estris 175)

Participants: Tants com es vulgui


Edats:
Monitors/es


Espai: Interior /exterior


Durada: L'activitat es desenvolupa al llarg de tres dies.

Descripció:
Activitat per fomentar la cohesió i el bon ambient en l’equip de monitors.

Objectius

  • Treballar la cohesió i el bon ambient entre els membres de l’equip de monitors.
  • Descobrir aquelles actituds i comportaments que més ens agraden i els que més ens irriten.
  • Despertar l’empatia.

Material necessari

  • Paper
  • Bolígrafs

Introducció

Un equip de monitors cohesionat i amb bon rotllo sempre funciona molt millor que un que no ho està. Però el treball en equip i la cohesió no s’aconsegueixen per art de màgia, sinó que s’han d’estimular i promoure, a la vegada que se n’ha de tenir cura. La dinàmica “T’estimo, t’odio” ajuda a crear bon ambient entre els monitors, però també s’ha de saber acceptar allò que potser no ens agrada.

Desenvolupament

Feu paperets amb el nom de tots els monitors, doblegueu-los i barregeu-los. Cada monitor ha d’agafar un d’aquests papers. La persona que surt al teu paper serà a qui hauràs d’estimar i mimar tot el dia, però sense que ella sàpiga qui ets. Hauràs de fer-li favors, petits regals (per exemple, li pots deixar un tros de pastís o algun dolç, notes dient-li com és de simpàtic o simpàtica, etc.). En definitiva, detalls que facin que la persona se senti bé i estimada per algú que no sap qui és.

Però l’endemà la cosa canvia. Es tornen a fer paperets i, de nou, cadascú n’agafa un. A la persona que et toqui l’hauràs de molestar, fer-li coses desagradables, bromes pesades, etc. Ara bé, no s’han de sobrepassar certs límits i s’ha de fer sempre des del respecte i el bon rotllo.

Avaluació

El tercer dia, un cop acabada la dinàmica, l’equip de monitors pot reunir-se i posar en comú allò que ha sentit i, sobretot, el que més li ha agradat i el que menys.

A través d’aquesta activitat, podem descobrir quines són les actituds i comportaments que fomenten el bon ambient entre els membres de l’equip i quins, per contra, afavoreixen la tensió i les males cares. Així sabrem com hem d’actuar per aconseguir un equip cohesionat.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: