What's up?

What's up?
Autor: Xavi Villalvilla (publicat revista Estris núm. 188)

Participants: Tants com es vulguin


Edats:
Mitjans (9 - 11 anys) - Grans (12 - 15 anys) - Joves (16 - 18 anys)


Espai: Interior o exterior, en funció del joc de pistes.


Durada: 1h 30 min

Descripció:
Joc de pistes o gimcana amb el suport de l’aplicació WhatsApp.

Objectius

  • Treballar en grup per aconseguir les pistes del joc.
  • Conèixer noves possibilitats d’ús per a WhatsApp.
  • Conèixer el funcionament de l’eina o de la creació de grups.

Material necessari

  • El propi del joc de pistes
  • Un smartphone per grup amb WhatsApp.

Introducció

Us proposem un joc de pistes amb el suport de l’eina de comunicació per a missatges de mòbil més popular, WhatsApp. Pot ser un recurs molt interessant per fer gimcanes, tant pel barri com a les colònies. Necessitarem tenir cobertura a la xarxa del mòbil per tal de poder comunicar-nos adequadament. Haurem de crear diversos grups d’infants o joves, cadascun dels quals ha de tenir un mòbil amb WhatsApp.

Desenvolupament

Per a un bon funcionament, els monitors necessitarem:

1.- Tenir els números dels telèfons que utilitzaran els grups.
2.- Crear un grup de WahtsApp comú a tots els grups per comunicar-nos amb tots alhora.
3.- El monitor hauria d’anar donant les pistes per separat a cada grup un cop superin una prova o aconsegueixin una resposta;

D’altra banda, ha de poder enviar missatges comuns a tothom amb indicacions o pistes. També els pot anar avisant del temps que queda, del moment de tornar a la ‘base central’ del joc, etc.

Com a exemple de joc de pistes, pensem que estem en una casa de colònies amb l’esplai. Dividim els infants en cinc grups, cadascun dels quals rebrà per WhatsApp un mapa del punt on han de fer la primera prova (cuina, bosc, camp de futbol…). Aleshores, enviarem un missatge a tots els grups dient que comença el joc. Cada grup es dirigirà a la primera prova i, un cop superada, rebrà un missatge amb la pista que els portarà al següent lloc. Amb la superació de cada prova també els podem enviar, per exemple, una lletra, codi, etc. que al final els permeti construir una frase i guanyar el joc.

Avaluació

Amb aquesta organització podem crear tot tipus de jocs, per exemple, per al centre d’interès. A més, el fet d’utilitzar WhatsApp sense dubtes serà un punt molt innovador i atractiu per als infants.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: