EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
10 de Abril de 2021
Esplai i Noves Tecnologies
ESPLAIDIGITAL

Publicació

Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC), Barcelona, 2012

Temàtica

Aquesta nova campanya, escollida pels responsables dels diferents centres d’esplai del MCECC, pretén apropar a esplais, monitors, monitores, pares, mares i tots els agents educatius i socials que ho considerin rellevant la importància que les noves tecnologies de la informació i la comunicació han pres en la societat actual, així com les eines principals per a fer-ne un bon ús i aprofitar les seves potencialitats educatives.

Hem volgut que l’espai central d’aquesta campanya fos una pàgina web per tal de donar sentit al propi contingut i essència de la iniciativa, i també per tenir una capacitat de difusió més àmplia de tots els seus continguts i reflexions.

 

Iniciarem el viatge amb una aproximació a les noves tecnologies de la informació i la comunicació per apropar-nos després a la seva entrada i ús en l’àmbit educatiu i, finalment, a les possibilitats que els centres d’esplai tenen per fer de les noves tecnologies un suport important en la gestió i activitats del centre.

Considerem que el lleure educatiu disposa d’una gran oportunitat per introduir cada cop més les noves tecnologies als centres, millorant així el funcionament dels propis esplais i, sobretot, per millorar l’aprenentatge, coneixements, creativitat, reflexió i, en definitiva, el desenvolupament integral d’infants i joves.

Al llarg de la campanya oferim recomanacions a monitors i famílies per tal de viure de manera compartida i pedagògica l’entrada de les TIC als esplais o a les llars, així com un reguitzell de recursos, llocs web o aplicacions que són interessants d’utilitzar amb infants i joves.

També us apropem un dossier amb activitats per a realitzar amb les diferents franges d’edat de l’esplai on les noves tecnologies tenen un paper important.

 

 

 

Destinataris

Monitors/es

REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC