Arriba l'Estris 256 sobre gestió sostenible i bones pràctiques

NÚMERO 256 // novembre-desembre 2024

En aquesta edició posem el focus en la sostenibilitat de les entitats de lleure, entesa com la capacitat d'unir creixement econòmic, respecte al medi ambient i el benestar social.

Així, els articles d’aquest número ens endinsen al concepte de necronomia i com les entitats de lleure poden incorporar els principis d’un sistema econòmic a favor de la vida en el seu dia a dia. Igualment, coneixem la realitat de dues entitats: Colònies Jordi Turull, que aprofita el seixanta aniversari per explicar la seva trajectòria i les claus que l’han ajudat a construir un projecte de lleure sòlid i sostenible amb el temps i Club Vaixell, una entitat que vetlla per la integració de persones amb diversitat funcional a través del teatre, les colònies i les activitats dels dissabtes.

Arriba l'Estris 256 sobre gestió sostenible i bones pràctiques Conversem amb tres participants i la directora de la Transpirenaica Social Solidaria, una entitat que busca integrar i empoderar joves en risc d’exclusió social amb activitats que combinen esport i educació amb valors al medi natural. La seva activitat estrella, la transpirinenca, consisteix a recórrer 700 quilòmetres, de punta a punta dels Pirineus, en un mes.

A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
Al manual parlem de finances ètiques i quin paper poden tenir a les entitats de lleure. A la secció Recomanem, donem a conèixer diferents recursos per treballar la gestió sostenible a les entitats i, a la Ruta, presentem l’excursió que va de Vallirana al massís de Montserrat. Com sempre, acompanyem aquesta secció amb fitxes d’activitats, una pel·lícula, lectures i altres recursos per tractar la temàtica d’aquest número i altres qüestions amb els infants i joves. Finalment, al Racons coneixem Estel Ferré, del Grup Esplai Salou (Territori Tarragona) i membre Consell Directiu del MCECC.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: