Joves Voluntaris

NÚMERO 180 // juliol - agost 2011

Es calcula que al voltant de cent mil joves catalans participen voluntàriament en associacions, dels quals uns 40.000 ho fan en entitats d’educació en el lleure. Per aquest motiu, hem volgut dedicar l’Estris 180 a aquest col•lectiu, escoltant els protagonistes, entrevistant el director general de Joventut, Toni Reig, i oferint algunes reflexions sobre la importància de l’acompanyament i formació dels voluntaris, que realitzen una tasca que no es paga amb diners però que té un valor social incalculable i que requereix elevades dosis de compromís i responsabilitat.

Joves Voluntaris A l’entrevista central hem conversat amb Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, pocs dies després de l’acte commemoratiu del 50è aniversari de l’entitat. En l’entrevista, Muriel Casals repassa les propostes i prioritats d’Òmnium, anunciades en aquest acte, que inclouen un pacte nacional pel foment de l’ús social del català o mesures d’objecció fiscal. També reflexiona sobre l’estat de la llengua i la cultura catalanes, així com de la situació política del país.

A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
Al Manual d’aquest Estris comencem a preparar l’època dels bolets amb una interessant guia per gaudir-ne sense perill. A la Zona enGrup entrevistem Ricardo Cote, president de GDEM (Grups d’Esplai de Mallorca), i a la Ruta ens dirigim als Pirineus per passejar pel voltants del Parc Nacional d’Aigüestortes i el Llac de Sant Maurici. Per últim, als Racons us presentem en Joan Dausà, exresponsable i monitor de l’esplai Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat.<br />A més, com sempre, l’Estris inclou recursos, fitxes, articles d’opinió i interessants reportatges, que ens introdueixen en les tècniques del ‘coaching’ o ens apropen a la important tasca que porta a terme la Fundació Ateneu Sant Roc de Badalona.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: