Aprenem plegats

NÚMERO 183 // gener - febrer 2012

Els canvis en les estructures familiars han provocat que infants i avis ja no convisquin com abans ni gaudeixin de la mateixa proximitat. A més, en un context en què l'esperança de vida augmenta, la societat es troba davant del repte d'integrar les persones grans. Tenint en compte que els programes intergeneracionals són una oportunitat per afavorir l'intercanvi de coneixements i valors entre generacions, aquest número de la revista Estris vol analitzar com l'educació en el lleure -com a espai connatural de convivència- suposa un marc idoni on posar-los en pràctica. En aquest dossier trobareu les opinions d'experts, experiències, testimonis i recursos per portar-ho a la pràctica.

Aprenem plegats A l'entrevista central conversem amb Francesc Torralba, filòsof, professor i escriptor. Expert en teologia i pare de cinc fills, ens parla d'educació, d'educació en el lleure, de valors, de què vol dir ser cristià avui, i, en general, de la nostra societat i de com evoluciona en aquests temps de crisi. Torralba, que actualment és també president del Consell assessor per a la diversitat religiosa de la Generalitat de Catalunya, és autor d'una setantena de llibres. L'últim és Jesucrist 2.0 .

A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
El Manual d'aquest Estris és de caire econòmic i facilitarà als centres d'esplai l'elaboració d'un bon Pla de Comptes. A la nova secció Entitat us presentem la FEMN, la Fundació d'Esplais Santa Maria de Núria, a la Ruta ens endinsem al Congost de Montrebei, i a l'Enemics del Sofà us descobrim l'origen del grup d'animació Polcasol3. A més, com sempre, l'Estris inclou recursos, fitxes, articles d'opinió i interessants reportatges.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: