I tu, per què ets especial? El lleure com a espai inclusiu

NÚMERO 187 // setembre - octubre 2012

En aquest Estris parlem de l’educació en el lleure com a espai inclusiu on tots els infants, sigui quina sigui la seva realitat, les seves condicions socioeconòmiques, de gènere o de salut, puguin gaudir d’un temps d’esbarjo i creixement. Per parlar d’aquest tema, comptem amb la col·laboració de diferents experts que parlen dels elements inclusius, dels agents implicats o de com mesurar si el teu esplai o cau és inclusiu. També comptem amb una entrevista a Climent Giné, professor i degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

I tu, per què ets especial? El lleure com a espai inclusiu El protagonista de l’entrevista d’aquest número és Tomàs Molina, físic i ‘home del temps’, cap de meteorologia de TV3. Tomàs Molina ens parla de com ha evolucionat la informació meteorològica, del canvi climàtic i del nostre entorn natural. Però a més, ens explica la seva experiència de nen d’esplai i els records de la seva etapa de més de deu anys com a monitor de lleure. A partir de la seva experiència i de la dels seus fills, ens parla de com veu l’educació en el lleure d’avui i de la necessitat de tornar a apropar-se a la natura.

A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
El Manual ens convida a conèixer els ocells més comuns de les nostres terres i les seves característiques. Al Zoom expliquem els atractius dels horts urbans, a l’Enemics del Sofà parlem dels projectes ApS d’El Grup de Polinyà, al Racons presentem a Ferran Boté, de Bellvís (Pla d’Urgell), i a la Ruta descobrim els racons que van inspirar la novel•la “Les veus del Pamano”, de Jaume Cabré, tot passejant per la Vall d’Àssua, al Pirineu. A més, com sempre, a l’Estris hi trobareu articles d’opinió, reportatges, recursos i molt més.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: