Trastorns alimentaris. El lleure com a espai de prevenció

NÚMERO 199 // novembre 2014

En aquest número de la revista Estris analitzem el paper que pot jugar l’educació en el lleure a l’hora de prevenir, detectar o acompanyar els infants i joves davant l’amenaça de patir algun trastorn de la conducta alimentària. Per fer-ho, comptem amb la col·laboració de quatre experts de reconegut prestigi que ens donen algunes claus interessants per entendre què són i com actuar: Cristina López Ros (psicòloga i educadora social), Ángel Padierna (psiquiatra), Mònika Jiménez (investigadora sobre missatge mediàtic i trastorns alimentaris) i Pilar Muro (especialista en conducta alimentària i cohesió social).

Trastorns alimentaris. El lleure com a espai de prevenció A l’Entrevista central conversem amb Francesco Tonucci, pedagog i il·lustrador italià de reconegut prestigi, que ens parla de l’escola actual i els seus problemes, de com millorar l’educació dels nostres infants i joves, de la importància del temps lliure en aquestes edats i del seu projecte “La ciutat dels infants”, que defensa un canvi a les nostres ciutats per tornar el protagonisme als seus habitants i en especial als infants amb mesures d’urbanisme, de trànsit, de reconstrucció de veïnatges, etc.

A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
Al Manual, descobrim com era la Barcelona del 1714 i com podem treballar aquest moment històric als esplais i caus; a la Ruta, anem d’excursió de Vallirana fins a la Font Freda, a Gelida; al Zoom analitzem el compromís de les entitats de lleure amb els drets dels infants; a l’Enemics del Sofà ens apropem a l’Associació de Joves TEB; i al Racons, us presentem en Pau Pujol, monitor de l’Esplai Parroquial de Premià de Mar. A més, comptem amb articles d’opinió de diferents experts, fitxes d’activitats, recomanacions, actualitat de l’educació en el lleure i molt més.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: