El lleure al s.XXI

NÚMERO 203 // setembre 2015

En aquest número, la revista Estris analitza el paper del lleure educatiu en el s.XXI sumant-se a les contribucions dels organitzadors, ponents i participants del 3r Congrés del Lleure Educatiu (16-17 d’octubre) i intentant respondre també a la pregunta clau que inspira aquest esdeveniment: Quina és la contribució del lleure educatiu en el segle XXI?

Per fer-ho, comptem amb la col·laboració de reconeguts especialistes que apunten interessants conclusions pel que fa a la importància que tindrà el lleure en el canvi d’època que vivim, principalment, en relació al desenvolupament personal i de la sociabilitat dels infants i joves, l’adquisició de competències i valors, la construcció de ciutadania, i la promoció de la cohesió social i el compromís. Així, participen en aquest número la Dra. Txus Morata, Rafael Ruiz de Gauna, Juanjo Fernández, Maria Valencia i Ángel Santos. També us presentem quatre experiències de lleure destacades de diferents àmbits.

El lleure al s.XXI A l’Entrevista, conversem amb el sociòleg Imanol Zubero, Professor Titular de Sociologia a la Universidad del País Vasco i President de l’Associació Basca de Sociologia i Ciència Política. Zubero compta amb una llarga trajectòria de lluita per la pau, va ser un dels impulsors de la ONG Gesto por la Paz i ha ocupat diversos càrrecs polítics. En aquesta entrevista ens parla del paper del lleure educatiu en la societat, de què aporta ser monitor o l’acció social per al desenvolupament personal, i també analitza el nou escenari polític que es viu a l’Estat, amb l’aparició de nous partits polítics, de la pau al País Basc i del moviment sobiranista a Catalunya.

A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
Al Manual, apropem les tècniques del coaching al món del lleure; a la Ruta viatgem fins a l’Alt Pirineu i us expliquem una travessa de 5 dies per les Valls d’Àneu; al Zoom descobrim el projecte d’inclusió a través del bàsquet i l’art Basquet Beat; a l’Enemics presentem el portal Medicau.com amb destacats consells sanitaris per al lleure; als Racons coneixem millor en Joan Morte, membre del Consell Directiu del MCECC; i en Jordi Armadans ens parla en la seva secció de crítica audiovisual de la pel·lícula “Mandarinas”.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: