En aquest número, parlem dels processos de dol, uns moments dolorosos que poden partir de realitats ben diverses (una separació, una mort, una malaltia...) però que comporten la superació de diferents etapes i tenen molts punts en comú. Diversos experts ens expliquen en què consisteix un procés de dol i tot allò que es pot fer des de l’esplai i l’agrupament per ajudar a viure aquestes pèrdues de la millor manera possible i, si pot ser, extreure’n un aprenentatge. Ho fem a través de diversos articles i amb una entrevista amb el filòsof Francesc Torralba.
A l’Entrevista central, parlem amb la pedagoga, formadora i escriptora Eva Bach, que ens parla d’educació, d’infants i joves. Bach, que és especialista en desenvolupament personal, intel•ligència emocional, comunicació i relacions humanes, ens recorda que “els nois i noies que fan habitualment activitats de lleure solen tenir millors habilitats emocionals, socials i de vida”. També us recomanem alguns dels seus llibres.
A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
Al Manual, descobrim com aprofitar la pedagogia sistèmica en el lleure, a la Ruta passegem fins a la Cova del Tabac, a la Serra del Montroig, a l’Enemics del Sofà us presentem el projecte #GivingTuesday que arriba a Catalunya l’1 de desembre i al Racons us presentem a la jove Wendy Hanna Baracho, del Submarí, que ha participat en la Transpirenaica Social i Solidària. A la Crítica Audiovisual, en Jordi Armadans ens recomana una pel•lícula sobre la corrupció; i tot això, com sempre, junt a les fitxes d’activitats, articles d’opinió, recomanacions i molt més.