Adolescents. Com acompanyar-los des del lleure

NÚMERO 206 // 2015

En aquest número, la revista Estris se centra en els adolescents i presenta un interessant i útil Centre d’Interès que ens parla sobre com acompanyar-los en aquest període des del lleure. Sempre és important escoltar-los i intentar conèixer els trets diferencials d’aquesta etapa vital per poder aprofitar-los en clau educativa. Per aquest motiu, a banda dels diversos articles dels especialistes Juanjo Fernández, Roger Luna, Vero Palasí i Roger Torres que aborden el tema des de diferents perspectives, aquest Centre d’Interès compta també amb una entrevista a Héctor Lozano, creador, guionista i coproductor de “Merlí”, la sèrie de TV3 en què els alumnes adolescents són coprotagonistes.

Adolescents. Com acompanyar-los des del lleure A l’entrevista central us presentem el periodista i politòleg Jordi Armadans, director de FundiPau, que ens parla sobre com va començar la seva implicació en la cultura per la pau, com es pot treballar i promoure l’educació per la pau des de l’educació en general, i sobre la importància d’aquesta en el context actual. Amb Jordi Armadans reflexionem també sobre la conflictivitat actual al món, el comerç d’armes, el fenomen del terrorisme i la resposta que estan donant els respectius governs.

A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
Al Manual parlem del teatre com a eina social i educativa i aportem exemples per utilitzar aquesta eina des del lleure. A la Ruta ens traslladem fins a Siurana, un poble de la comarca del Priorat, amb dues rutes possibles. A la secció Racons us presentem en Joan Francesc Moreno, president de Centres del Bisbat de Tortosa i director del centre Agrupació Montsianell d’Amposta. Tot això acompanyat d’articles d’opinió de Miguel Àngel Pulido, Eduard Sala, Tate Bonany, Román Álvarez, Oriol Toro i Gessamí Deu, fitxes, actualitat i recomanacions diverses.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: