Com mirem el món? Abordem els prejudicis des del lleure

NÚMERO 209 // juny 2016

En aquest número, la revista Estris aborda la temàtica dels prejudicis i estereotips des del lleure, entesos com a eines habituals de la societat per a estructurar i classificar el món que ens envolta, però que de vegades poden crear discriminació o rebuig social. Els col·laboradors ens faciliten anàlisis, reflexions, recursos i testimonis per a orientar els infants i joves cap una actitud crítica respecte els prejudicis negatius que creen segregació i dificulten la cohesió social. Ho abordem amb 7 articles, alguns més teòrics, d'altres més propers al lleure i uns altres que en parlen des del punt de vista de col·lectius que pateixen especialment aquest tipus de discriminacions basades en prejudicis.

Com mirem el món? Abordem els prejudicis des del lleure A l’Entrevista central parlem amb el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que explica com l’experiència de monitor a l’esplai El Refugi de Santa Perpètua de la Mogoda el va marcar sobretot per l’aprenentatge adquirit i els valors que el van formar com a jove emprenedor. També ens fa un repòs de la situació actual del país i dels reptes de futur d'Òmnium Cultural.

A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
Al Manual, la temàtica és l’esplai de 3 a 6 anys, una oportunitat per conèixer i compartir valors des de ben petit i en unes condicions molt favorables per a conèixer el joc i desenvolupar la imaginació. A la Ruta proposem una excursió senzilla que va des de Sant Quirze de Safaja al Monestir de Sant Miquel del Fai seguint el curs del riu Tenes. A la secció Racons us presentem l'Anna Mateus, que coordinarà el camp d’intercanvi del MCECC a Nicaragua que es durà a terme aquest estiu. Amb tot, combinat amb diferents articles d’opinió, recomanacions, recursos i fitxes pràctiques d’activitats i dinàmiques.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: