Educació mediàtica. Aprenem a ser crítics des del lleure

NÚMERO 215 // juliol 2017

En aquest número, la revista Estris parla d’educació en comunicació o altrament dit, educació mediàtica. L’entenem com un recurs per a treballar en l’àmbit del lleure amb infants i joves i expliquem algunes de les claus pera a mantenir l’esperit crític entorn dels mitjans de comunicació. Per a fer-ho, entrevistem a Laia Servera, directora i presentadora de l’InfoK del Canal Super3 i comptem amb articles d’especialistes com: Joan Ferrés, Mònica Figueras, Àlex Gutiérrez o Germà Capdevila, entre d’altres. Una oportunitat per conèixer les relacions i interaccions que s’estableix entre la gran quantitat d’informació i els joves o infants. 

Educació mediàtica. Aprenem a ser crítics des del lleure A l’entrevista central coneixem en Carlos Cuevas, un jove actor molt prometedor que va conquistar el cor dels catalans quan només tenia 8 anys. Ara que ja en té 21, forma part de l’elenc de joves que surt a la sèrie de TV3 “Merlí” i apareix també a la llegendària “Cuéntame”. En Carlos ens parla del teatre, de com fer-ho perquè els adolescents vulguin anar-hi, de filosofia, de la interpretació en el món del lleure o de popularitat.

A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
El Manual explica el poder del vídeo en un centre d’esplai, com a eina per comunicar-se, difondre, treballar en equip, organitzar-se, i treballar altres valors tot utilitzant una de les eines comunicatives amb més èxit del moment. La Ruta explica un dels camins de la Serra de Tramuntana de Mallorca, el torrent de Pareis. A la secció Racons presentem la Núria Martínez, monitora del centre d’Esplai Can Colapi de Sabadell amb una forta vocació educadora. Tot això, acompanyat de recomanacions, dels articles d’opinió de Raül Avellaneda, Oscar Martínez, Héctor Molero i Pablo Sitges, de cinema, notícies, recursos i fitxes pràctiques d’activitats i dinàmiques.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: