Els infants prenen la paraula

NÚMERO 241 // setembre - octubre 2021

Participar és un terme molt ampli, ben definit dins de la societat adulta i completament oblidat en la infantil. Els adults sabem què volem, què està bé i malament, què necessitem i què no. Ho sabem tot o pensem que ho sabem. També què interessa als infants i què els convé.

Els esplais i caus, però, tenen la missió de deixar ser protagonistes els infants. I d'això en tracta l'Estris 241. Reflexionem sobre la importància d'escoltar els seus interessos i que se sentin partícips d’allò que fan cada cap de setmana.

Els infants prenen la paraula A l'entrevista descobrireu qui és l'Alex Sastre, Director General de Joventut. És a dir, el càrrec polític que se'n carrega de gestionar l'eduació en el lleure. A ell li hem preguntat per la gestió de les mesures preventives de la Covid-19 als esplais i sobre com preveu que serà aquest curs.

A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
Al Manual, us expliquem què cal tenir en compte per fer una ruta. El nostre especialista i membre del Consell Directiu del MCECC, Pau Pujol, ens dona les claus per adaptar les excursions als infants que participen dels centres i agrupaments. A la Ruta, viatgem fins al camp de Tarragona i als Racons, la Maria Mercader, tècnica pastoral de la Fundació Pere Tarrés ens explica què creu que allunya els joves de la fe.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: