Actuem plegats!: Els agents educatius, coordinats

NÚMERO 249 // maig - juny 2023

Quan pensem en els diversos entorns que poden ser o bé ja són educatius, la llista és llarga: la llar d’infants, l’escola (per descomptat!), l’institut, les diferents activitats extraescolars (dansa, música, dibuix, idiomes...), la família, els contextos de lleure educatiu (Centres i Clubs d’Esplai, Caus...), les entitats d’excursionisme i esport, els mitjans de comunicació i, inclús, les administracions, entre un extens etcètera. Afortunadament, tots aquests espais, cadascun des de la seva òptica, estan proporcionant a la persona una sèrie d’elements pedagògics que acaben configurant qui som i qui serem. Davant d’aquesta riquesa, treballar per coordinar-nos i actuar plegats és una tasca que permet millorar, encara més, el món educatiu.

Actuem plegats!: Els agents educatius, coordinats Ramon Rossell Serra, més popularment conegut com a mossèn Ramon, és el fundador de Colònies Populars Canillo – AINA, a Andorra. És una entitat federada al MCECC. Mossèn Ramon va néixer el 19 d’octubre de 1939 a Bellcaire d’Urgell (Noguera, Lleida) i actualment té 83 anys.

A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
A més, presentem quatre fitxes d’activitats que ens poden servir per tractar aquests i altres temes amb els infants i joves. Recomanem també un manual per a la pràctica educativa, un conte d’educació ambiental sobre ocells i persones, una guia per a la perspectiva intercultural al lleure, un relat de ciberseguretat per a infants i una convocatòria de premis que vinculen aprenentatge i servei. El manual ens ensenya a treballar la comunicació de manera efectiva en els equips educatius i també amb les famílies dels infants i joves dels Centres i Clubs d’Esplai, Caus i Agrupaments. A l’espai natural, Pau Pujol ens convida a visitar la serra del Catllaràs al Berguedà. I als racons finals, coneixem Laia Rubio Ortega, qui aquest curs tanca la seva etapa com a responsable pedagògica de Zona 01-06 del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC).

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: