La diversitat, una oportunitat d'aprenentatge: enriquim-nos!

NÚMERO 250 // setembre - octubre 2023

Com entomar la diversitat a les entitats de lleure educatiu és un repte constant en el qual treballem. Poden aparèixer casuístiques i situacions vinculades a la diversitat de tipus cultural, socioeconòmic, sexual i familiar que, tractades amb voluntat, esdevenen oportunitats reals d’aprenentatge. Com es manifesten les diferents tipologies de diversitat a Centres i Clubs d’Esplai, així com a Caus i a Agrupaments? Sens dubte, són espais rics en maneres de ser, funcionar... Així doncs, tots aquests contextos són entorns idonis per educar en allò que és diferent, ja que potser a l’escola o a l’institut no es disposa dels marcs suficients per treballar-ho amb profunditat. Us oferim algunes reflexions, propostes i experiències vinculades al concepte de diversitat, entrant en els quatre vessants anteriorment esmentats. La temàtica en la qual es basa aquesta edició de la revista respon a una de les línies del Pla d'Accions 2023, aprovat a la darrera Assemblea General Ordinària (AGO) pels Centres i Clubs d'Esplai que conformen el MCECC.

La diversitat, una oportunitat d'aprenentatge: enriquim-nos! Carla Miralda Hernández és una de les tres finalistes de la segona temporada del concurs de talents Eufòria, el programa televisiu emès a TV3 de febrer a juny d’enguany. Carla Miralda, que va quedar en segona posició al concurs, té un vincle estret amb el sector del lleure educatiu: és monitora i cap de tanda a Colònies Jordi Turull, un Centre d’Esplai (CE) federat al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC).

A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
A més, presentem quatre fitxes d’activitats que ens poden servir per tractar aquests i altres temes amb els infants i joves. Recomanem també un conte sobre daltonisme, un recurs vinculat a la normativa dels espais naturals de Catalunya, un llibre sobre aprenentatge i una pel·lícula per a totes les edats. El manual ens ensenya a treballar l’administració en els Centres i Clubs d’Esplai, Caus i Agrupaments. A l’espai natural, Arnau Lonca ens convida a visitar l’entorn del Ripollès. I als racons finals, coneixem Andreu Basolí Sánchez, membre del Consell Directiu del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC).

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: