Els infants i joves s'expressen: De l'activisme a la trasformació social

NÚMERO 251 // novembre 2023 - gener 2024

Infants i joves són els protagonistes 

En la secció central d'aquesta revista, infants i joves de diverses entitats de lleure educatiu han escrit i il·lustrat les seves experiències de colònies i campaments. També ho han fet sobre el repte de la sostenibilitat vinculada a la crisi climàtica, la perspectiva de gènere, què significa per a ells i elles formar part d’un Centre o Club d’Esplai i com els enriqueix, la rellevància de la participació infantil i la cultura de la pau.

Aquesta és una edició que presenta el col·lectiu de la infància com a motor de reflexió i canvi en les comunitats que hi tenen incidència: les entitats de lleure i els entorns familiars, entre d’altres.

Els infants i joves s'expressen: De l'activisme a la trasformació social Olivia Mandle és activista mediambiental i autora del llibre Sí es cosa tuya. A més, és ambaixadora del Pacte Europeu pel Clima de la Comissió Europea i de l’expedició La España Azul. Té 16 anys, estudia primer de batxillerat i la seva intenció és formar-se per ser biòloga marina. L'Estris l’entrevista per abordar, entre altres qüestions, com podem fer arribar el missatge de l’ecologisme i la justícia global a les entitats de lleure educatiu.

A MÉS, EN AQUEST NÚMERO
Presentem quatre fitxes d’activitats que ens poden servir per tractar aquests i altres temes amb els infants i joves. Recomanem també un conte sobre bon tracte, un llibre per a la diversitat territorial, un documental sobre gestió de conflictes i una pel·lícula amb valors. El manual ens fa una proposta basada en la participació infantil, aplicable a Centres i Clubs d’Esplai, Caus i Agrupaments. A la secció En Ruta, l’Estel Puerta i en Pau Pujol, membres i dinamitzadors del projecte d’excursionisme del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), ens conviden a fer activitats en el medi aquàtic. Finalment, a la secció Racons, coneixem en Guillem Martín de Leonardo, jove del Centre d’Esplai Parroquial (CEP) de Premià.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: