EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
07 de Abril de 2021
REVISTA ESTRIS - ÚLTIM NÚMERO
Estris 207
Número 207 // 2016

Anem d’excursió: una activitat clau en el lleure

Sumari

En aquest número, la revista Estris analitza el vincle entre el lleure i l’excursionisme. D’aquesta manera, els diferents col•laboradors tracten la importància de les excursions, una activitat clau en el lleure, el procés d’aprenentatge que es pot viure i tot el que comporta viure una experiència educativa a la muntanya. Per aquest motiu, en aquest ampli Centre d’Interès, parlem de la bona organització, la normativa, la preparació, i de valors com la sostenibilitat, el treball en equip, l’esforç o la proximitat amb el transcendent que hi són intrínsecs. A més a més, us proposem experiències, recursos i aplicacions mòbils que poden ser d’utilitat per anar amb els infants i joves d’excursió.

A més, en aquest número

Al Manual parlem de la gestió en les entitats de lleure i aprofundim en el tipus d’organització necessària segons els recursos que volem treballar. A la Ruta ens traslladem a la Cerdanya, caminant pel Circ d’Engorgs i el Puigpedrós. A la secció Racons us presentem en Carles Ruiz, membre del Consell Directiu del MCECC. Tot això, acompanyat d’articles d’opinió de Raquel Dolado, Édgar Iglesias, Carles Porrini, Xavier Montané, Carles Giner-Jané i Raül Cabús, i de fitxes, recomanacions diverses i recursos.

L'entrevista

Roger Canals entrevista

A l’entrevista central conversem amb el músic i compositor Roger Canals, conegut principalment per la seva vessant d’animació i pels seus espectacles destinats al públic infantil i familiar. A l’entrevista ens parla sobre la seva relació amb el lleure i la importància de la música en l’educació no formal. A més a més, ens parla de la seva faceta com a cantautor amb el nom de Roigé i ens presenta el seu nou disc “Paracaigudes” en el qual han col•laborat Joan Dausà i Yacine Belahcene.

Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC