EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Juny de 2021
REVISTA ESTRIS - ÚLTIM NÚMERO
foto: estris 208 fitxa
Número 208 // 2016

Austeritat? Li donem la volta al concepte

Sumari

En aquest número, la revista Estris reflexiona sobre l’austeritat des d’un punt de vista diferent a l’habitual, com a valor en positiu associat a la creativitat i oposat al malbaratament i al consumisme. Per això en aquest Centre d’Interès parlem de la reutilització, l’ús compartit o el treball cooperatiu. Així, els col·laboradors ens apropen a pràctiques col·lectives que ens poden ser d’utilitat, a més d’ experiències i recursos.

A més, en aquest número

Al manual, el tema és l’alimentació saludable durant les activitats d’estiu, consells i eines per preparar un bon menú per als infants i joves participants. A la Ruta proposem la travessa dels Estels del Sud, de 21 kilòmetres, que recorre camins d'Arnes a Beseit. A la secció Racons us presentem la Núria Crespo, membre del Consell Directiu del MCECC i tècnica de Didania. Amb tot, combinat amb diferents articles d’opinió, recomanacions, recursos i fitxes pràctiques d’activitats i dinàmiques.

L'entrevista

Foto: pau vidal

A l’entrevista central dialoguem amb el jesuïta i cooperant Pau Vidal, qui té una forta i estimada vinculació amb l’educació en lleure, ja des de ben petit. Ens explica la realitat que viu al camp de desplaçats de Maban, al Sudan del Sud, la importància dels projectes educatius que hi duen a terme i altres opinions respecte la cooperació o la crisi dels refugiats.

Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC