EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
10 de Abril de 2021
REVISTA ESTRIS - ÚLTIM NÚMERO
foto: estris 209
Número 209 // JUNY 2016

Com mirem el món? Abordem els prejudicis des del lleure

Sumari

En aquest número, la revista Estris aborda la temàtica dels prejudicis i estereotips des del lleure, entesos com a eines habituals de la societat per a estructurar i classificar el món que ens envolta, però que de vegades poden crear discriminació o rebuig social. Els col·laboradors ens faciliten anàlisis, reflexions, recursos i testimonis per a orientar els infants i joves cap una actitud crítica respecte els prejudicis negatius que creen segregació i dificulten la cohesió social. Ho abordem amb 7 articles, alguns més teòrics, d'altres més propers al lleure i uns altres que en parlen des del punt de vista de col·lectius que pateixen especialment aquest tipus de discriminacions basades en prejudicis.

A més, en aquest número

Al Manual, la temàtica és l’esplai de 3 a 6 anys, una oportunitat per conèixer i compartir valors des de ben petit i en unes condicions molt favorables per a conèixer el joc i desenvolupar la imaginació. A la Ruta proposem una excursió senzilla que va des de Sant Quirze de Safaja al Monestir de Sant Miquel del Fai seguint el curs del riu Tenes. A la secció Racons us presentem l'Anna Mateus, que coordinarà el camp d’intercanvi del MCECC a Nicaragua que es durà a terme aquest estiu. Amb tot, combinat amb diferents articles d’opinió, recomanacions, recursos i fitxes pràctiques d’activitats i dinàmiques.

L'entrevista

foto: jordi cuixart

A l’Entrevista central parlem amb el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que explica com l’experiència de monitor a l’esplai El Refugi de Santa Perpètua de la Mogoda el va marcar sobretot per l’aprenentatge adquirit i els valors que el van formar com a jove emprenedor. També ens fa un repòs de la situació actual del país i dels reptes de futur d'Òmnium Cultural.

Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC