EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
10 de Abril de 2021
REVISTA ESTRIS - ÚLTIM NÚMERO
FOTO: Portada Estris 194
Número 194 // Desembre 2013

Educació per al Desenvolupament. Com contribuir a un canvi global des del lleure

Sumari

Parlem de l’Educació per al Desenvolupament (EpD) avui i del paper que hi juga l’Educació en el Lleure, com espai on transmetre els valors i actituds que permetin als infants esdevenir ciutadans responsables i crítics amb el món actual. Per fer-ho, comptem amb un article de la pedagoga especialitzada en EpD, Anna Calsina, i una entrevista al director d’Oxfam Intermon Catalunya, Francesc Mateu. També hi trobareu un Glossari amb els conceptes clau de l’EpD, experiències de lleure i EpD exemplars, cites i recursos que conviden a l’acció.

A més, en aquest número

Al Manual us animem a apostar per l’energia solar a les entitats de lleure i us oferim les claus de com fer-ho. A l’En Ruta us proposem l’ascensió al Taillón per la llegendària Bretxa de Rotllà. A l’espai Estris.cat descobrireu les notícies i articles més vistos del 2013 i, per acabar, al Racons, us presentem Xavi Nus, vicepresident i responsable de les activitats d’estiu del Grup d’Esplai Apassomi (Les Borges Blanques) i secretari de la permanent del MCECC-Lleida. Tot això acompanyat, com sempre, d’interessants articles d’opinió, fitxes i recursos per acompanyar-vos en la vostra tasca.

L'entrevista

FOTO: Entrevistat

A l’entrevista central conversem amb Javier Gomá, considerat un dels filòsofs espanyols actuals més influents i reconeguts. Doctor en Filosofia i Llicenciat en Filologia Clàssica i en Dret, dirigeix des del 2003 la Fundació Juan March, centrada en el camp de la cultura humanística i científica. En el seu últim llibre “Necesario pero imposible. O ¿qué podemos esperar” parla d’esperança i es planteja una continuïtat després de la mort.

Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC