EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
08 de Abril de 2021
REVISTA ESTRIS - ÚLTIM NÚMERO
FOTO: Portada Estris 195
Número 195 // Març 2014

Escola i lleure. Revisem la seva relació i funció social

Sumari

En aquest número reflexionem sobre la relació actual entre l’escola i l’educació en el lleure i el paper que juguen en la societat. Per fer-ho, comptem amb la veu de dos experts de referència en el món de l’educació com són en Juanjo Fernández i en Gregorio Luri i amb el testimoni de quatre persones que viuen molt de prop la interacció entre aquests dos agents educatius. A més, us presentem quatre experiències de col·laboració exemplars.

A més, en aquest número

Al Manual, aprenem a preparar un bon centre d’interès, al Zoom parlem sobre Educació Social, a l’Enemics del Sofà descobrim la tasca dels Pallapupas, a la Ruta ens endinsem uns quilòmetres per la Via Verda des de Tortosa, i al Racons, coneixem en David Martí, director del Grup d’Esplai Salou. A més, com sempre, articles d’actualitat, d’opinió, fitxes, recursos i moltes recomanacions d’utilitat per a monitors i educadors.

L'entrevista

Sense títol

A l’entrevista central, conversem amb Enric Canet, educador, escolapi i director de Relacions Ciutadanes del Casal dels Infants del Raval. Canet, una de les veus de referència a Catalunya en la lluita social i en la defensa dels drets dels infants en situació de vulnerabilitat, ens parla de voluntariat, d’acció social, del passat i el present de l’educació en el lleure, de diversitat humana i fins i tot de l’Església d’avui.

Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC