EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

02 de Agost de 2021
REVISTA ESTRIS - ÚLTIM NÚMERO
Estris 226
Número 226 // Març - abril 2019

La força del voluntariat

Sumari

El Centre d’Interès desglossa la idea que el voluntariat i l’associacionisme demanen valors de compromís, responsabilitat i actitud de transformació davant la societat. A partir d’articles d’experts i expertes en la temàtica analitzem el panorama actual del voluntariat repassant-ne les lleis, l’estructura i les tipologies o els àmbits. Es plantegen les llums i ombres, la rellevància d’aquest en el desenvolupament polític i social o els reptes de futur del tercer sector a Catalunya.

A més, en aquest número

Aquest número inclou un Manual de gran utilitat sobre com i quan utilitzar els mòbils a l’esplai. Juanjo Fernàndez ens explica les diverses utilitats que poden tenir aquests dispositius en el marc d’una entitat de lleure. La Ruta ens descobreix alguns paisatges de la ruta prehistòrica de la Roca del Vallès i el Racons ens presenta a Xumi Grau, membre del Consell Directiu del MCECC i referent del territori de Tarragona. Tot això, a més a més de fitxes d’activitats, articles d’opinió de diferents experts i expertes en el lleure, recomanacions i actualitat del sector.

L'entrevista

IMG 2821

A l’entrevista central, el protagonista és Oscar Camps, director de l’ONG Proactiva Open Arms. El 2015 aquest socorrista de professió va reconvertir la seva feina per endinsar-se al Mediterrani i salvar vides de persones refugiades que intenten escapar de situacions dramàtiques i perilloses, o cercant millors condicions de vida. Camps ens parla de la denúncia necessària respecte aquesta situació i posa l’accent en la necessitat de canviar les polítiques migratòries. També alerta del creixement del discurs xenòfob en els països neoliberals.

Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC