EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
07 de Abril de 2021
REVISTA ESTRIS - ÚLTIM NÚMERO
resum: estris 2012
Número 212 // Desembre 2016

Som creatius? Les claus per treballar la creativitat en el lleure

Sumari

En aquest número, la revista Estris s'acosta al concepte creativitat per a desfilar-ne el seu sentit i esbrinar mètodes per a treballar-la amb els infants i joves. De la mà d'articles de Maria Paczkowski, Oriol Ripoll i Quim Moreno, la publicació analitza la relació entre art i creativitat, identifica aquesta com una capacitat inherent en l'ésser humà i potencia la teoria de posar voluntat, explorar i arriscar-se per a fomentar-la. A més a més, proposa un seguit de recursos per a educar en la creativitat i recuperar, un mateix, la capacitat de crear.

A més, en aquest número

Al Manual, la temàtica és la utilització de les xarxes socials a l'esplai o al cau, consells per comunicar amb coherència i èxit. A la Ruta ens traslladem al Pic de Comodoto, a Osca, i al Racons entrevistem el prevere i coordinador dels consiliaris del MCECC, Carles Muñiz. Tot això, combinat amb articles d'opinió, recomanacions, recursos i fitxes pràctiques d'activitats i dinàmiques.

L'entrevista

foto: entrevista marta vilalta

A l'Entrevista central conversem amb la directora general de Joventut de Catalunya, Marta Vilalta, que ens parla del lleure al territori català i la importància d'aquest en la societat actual. També opina sobre el paper dels joves i la seva implicació del nou decret de lleure i del deure de l'administració pública de seguir reconeixent i agraint la tasca d'aquest sector.

Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC