EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
10 de Abril de 2021
REVISTA ESTRIS - ÚLTIM NÚMERO
Portada 199
Número 199 // Novembre 2014

Trastorns alimentaris. El lleure com a espai de prevenció

Sumari

En aquest número de la revista Estris analitzem el paper que pot jugar l’educació en el lleure a l’hora de prevenir, detectar o acompanyar els infants i joves davant l’amenaça de patir algun trastorn de la conducta alimentària. Per fer-ho, comptem amb la col·laboració de quatre experts de reconegut prestigi que ens donen algunes claus interessants per entendre què són i com actuar: Cristina López Ros (psicòloga i educadora social), Ángel Padierna (psiquiatra), Mònika Jiménez (investigadora sobre missatge mediàtic i trastorns alimentaris) i Pilar Muro (especialista en conducta alimentària i cohesió social).

A més, en aquest número

Al Manual, descobrim com era la Barcelona del 1714 i com podem treballar aquest moment històric als esplais i caus; a la Ruta, anem d’excursió de Vallirana fins a la Font Freda, a Gelida; al Zoom analitzem el compromís de les entitats de lleure amb els drets dels infants; a l’Enemics del Sofà ens apropem a l’Associació de Joves TEB; i al Racons, us presentem en Pau Pujol, monitor de l’Esplai Parroquial de Premià de Mar. A més, comptem amb articles d’opinió de diferents experts, fitxes d’activitats, recomanacions, actualitat de l’educació en el lleure i molt més.

L'entrevista

Francesco Tonucci

A l’Entrevista central conversem amb Francesco Tonucci, pedagog i il·lustrador italià de reconegut prestigi, que ens parla de l’escola actual i els seus problemes, de com millorar l’educació dels nostres infants i joves, de la importància del temps lliure en aquestes edats i del seu projecte “La ciutat dels infants”, que defensa un canvi a les nostres ciutats per tornar el protagonisme als seus habitants i en especial als infants amb mesures d’urbanisme, de trànsit, de reconstrucció de veïnatges, etc.

Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC