EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Abril de 2021
REVISTA ESTRIS - ÚLTIM NÚMERO
Estris 202
Número 202 // Estiu 2015

Vetllades: Nits plenes de sentit

Sumari

Ha arribat l’estiu i amb ell les colònies, campaments, rutes... I quan en aquestes activitats dels esplais i agrupaments escoltes es pon el sol, comença un moment molt especial, la vetllada. Per a conèixer més a fons les vetllades, en Xavier Pérez ens parla sobre la preparació d’una vetllada i ens dóna les claus per garantir l’èxit de l’activitat. També us expliquem les funcions i tipologia de vetllades. A més, comptem amb el testimoni de dos experts (Maria Sans i Pere Vives) sobre aquestes activitats nocturnes.

A més, en aquest número

Al Manual, parlem sobre el consum col•laboratiu, una iniciativa que ha sorgit durant els darrers anys. La Ruta aquest cop és per Mallorca, que ens portarà de Felanitx al Santuari a Sant Salvador. Al Zoom parlem sobre la tercera edició de la Transpirenaica Social i Solidària i al Racons coneixem a la Responsable de l’esplai Ilelà – esplai Gornal, Lucía Mendoza. Tot això, com sempre, amb articles d’opinió, fitxes, recomanacions i actualitat de l’educació en el lleure.

L'entrevista

Emili Marcos

A l’entrevista central conversem amb Emili Marcos, un sacerdot salesià. La seva trajectòria gira entorn a 3 eixos: Don Bosco, joves i fe, i ha ocupat càrrecs com Delegat Provincial de Pastoral Juvenil. Com a gran coneixedor de la figura de Don Juan Bosco, en el bicentenari del seu naixement, ens explica la seva influència en l’ensenyament, l’educació en el lleure i en la societat. A més, ens parla sobre la relació actual entre el món del lleure i el transcendent.

Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC