Marcel Mauri: "Educa localment per transformar globalment"

Marcel Mauri: "Educa localment per transformar globalment"

El vicepresident d'Òmnium Cultural, exredactor de la Revista Estris i exmonitor de l'Esplai Cra-Crac, escriu un dels articles destacats de l'especial Estris pels 50 anys

28.01.22

Temps de lectura: -36 minuts

Òmnium Cultural és una de les plataformes més conegudes que defensa la llengua i la cultura catalana. Com a tal, la seva aposta per publicacions escrites en català, com la Revista Estris, és clara i inequívoca. Òmnium, però, defensant la cultura catalana, també defensa el lleure educatiu, clau dins del tarannà social de Catalunya i Balears.

El seu vicepresident, Marcel Mauri, escriu l’article final del cinquantè aniversari de la Revista Estris. En Marcel ha agafat protagonisme des de l’empresonament d’en Jordi Cuixart, establint-se, durant molts mesos, com la cara visible d’Òmnium i com un clar defensor dels drets de les persones. Abans, en Marcel Mauri havia passat per l’esplai Cra-Crac de Badalona i havia sigut redactor de la Revista Estris.

El seu passat, doncs, està ben lligat al món del lleure educatiu. Per això, aprofita l’escrit per defensar «l’educació com a eina transformadora». L’entrevista, que trobareu sencera al número 242 de la revista, ens recorda que «els infants no són només el futur, també el present» i emfatitza la importància d’educar en valors.

L'esplai i el cau com agents socials

Mauri considera que les dades que ha publicat l'ONG Save the Children –en què el 33% dels infants viuen en situació de pobresa– evidencien que vivim en un país «que té en risc la seva cohesió social». El vicepresident d'Òmnium, que fa poc va anunciar que deixarà el càrrec, no té cap mena de dubte que «les administracions públiques són les màximes responsables de liderar actuacions contundents que garanteixin un present digne pels nostres infants».

Però en aquest context, explica Mauri, les entitats de lleure eduquen en valors. L'esplai -afegeix- també és «xarxa associativa; és compromís amb l'entorn; es defensa de drets i llibertats...». En definitiva, l'encara vicepresident d'una de les entitats culturals més importants de Catalunya, considera que «el lleure és un lloc de trobada d'infants i joves nascuts aquí i arreu on es construeix des de l'elogi a aquesta diversitat i on la llengua i cultura catalana fan de punt de trobada».

Podeu llegir l'entrevista completa al número 242 de la Revista Estris

  

Foto: Òmnium Cultural

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: