La Revista Estris convida als seus lectors i lectores a l’acte d’aniversari el 3 de març

La Revista Estris convida als seus lectors i lectores a l’acte d’aniversari el 3 de març

La publicació celebrarà cinc dècades de servei als centres d’esplai i agrupaments escoltes amb la presència de Marcel Mauri, Gemma Bonet i Enric Puig, entre d’altres

24.02.22

Temps de lectura: 4 minuts

La Revista Estris celebra enguany cinquanta anys al servei del lleure educatiu. No tots els dies una publicació en català assoleix aquesta fita, motiu pel qual la Revista Estris ajuntarà els seus subscriptors i redactors a l’Auditori del Centre Cívic Fort Pienc. Serà el 3 de març a les 19 h, amb la presència de personalitats com Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural; Gemma Bonet, directora de Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio o Enric Puig, Creu de Sant Jordi i membre fundador de la revista.  

Durant cinc dècades, Estris ha recalcat la necessitat de valorar la tasca que fan centres d’esplai i agrupaments escoltes de diferent índole. El lectors i lectores podran gaudir d'un acte d'aniversari especial que conclourà les diferents activitats que s’han realitzat durant els darrers mesos per celebrar el cinquantè de la revista. El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, hi serà per recalcar que “el lleure és un lloc de trobada on es construeix des de l’elogi a aquesta diversitat i on la llengua i cultura catalana fan de punt de trobada”, reflexió que ja fa a l’article especial publicat al número 244. La periodista i també exredactora de la revista, Gemma Bonet, i Maria València,  expresidenta del MCECC i Diania, també hi participaran d’un consell de redacció fictici creat per a l’ocasió.

La formació també hi serà present, com no podia ser d’altra manera, durant l’acte. La Revista Estris no només és una revista que visibilitza el que fan les entitats de lleure, sinó també una eina pràctica per a tots els educadors i educadores que en formen part. Durant cinc dècades, la formació de tots ells i elles ha estat el pal de paller d’aquesta publicació, que ha intentat fomentar el debat i explicar com tractar diferents temes d’actualitat. Així, l’aniversari també servirà per recollir la trajectòria de la revista i els esdeveniments que l’han marcat.

L’acte, conduït per l’exmonitora d’Esplais-MCECC, Júlia Florences, tractarà amb especial interès els primers anys d’Estris de la mà d’Enric Puig, membre fundador de la revista i un actiu de la societat catalana. Puig va ser premiat amb la Creu de Sant Jordi l’any 2014 i ha sigut director general de Joventut durant vuit anys.

Les portades més rellevants

A l'entrada de l'espectacle es podrà visitar l'exposició "50 anys al servei del lleure educatiu", un recull d'algunes de les portades més representatives d'Estris. L'exposició proposa viatjar per la història de la revista, recollint alhora els fets més destacats de les últimes cinc dècades. Quan acabi, el públic podrà visitar aquesta exposició en diferents seus de la Fundació Pere Tarrés.

ETIQUETES

lleure Educació en el lleure

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: